Квартальні комітети близькі до відновлення своїх повноважень

Квартальні комітети близькі до відновлення своїх повноважень
  • Минулого понеділка в приміщенні ради ветеранів відбулася зустріч голів квартальних комітетів за участю заступника міського голови Павла Холковського.
  • На порядку денному було лише одне питання: відновлення в громаді квартальних комітетів.
  • Проходила зустріч у форматі «запитання-відповідь»

Необхідність у відновленні роботи квартальних комітетів назрівала давно. Відповідно до чинного законодавства квартальні комітети — це виборні органи, що

створюються частиною жителів, які тимчасово або постійно проживають на відповідній території і є підзвітними, підконтрольними та відповідальними перед міською радою та жителями, які їх обрали.

Спочатку карантин, потім війна не давали можливості провести виборчі збори. Коли постало питання, що й за таких умов треба ухвалювати рішення, вирішили легалізувати роботу квартальних комітетів через голосування депутатського корпусу. Слуги народу голосуванням у сесійній залі продовжили квартальним комітетам повноваження.

Відео дня

Павло Холковський ставив головам квартальних комітетів запитання і більше цікавився, які у них були обов’язки, повноваження і відповідальність за минулої каденції.

Він наголосив, що «місто може бути успішним лише тоді, коли між владою і громадою є тісний зворотній зв’язок, тож роботу ми повинні організувати таким чином, щоб у нас було спільне бачення завдань та готовність до співпраці в допомозі мешканцям громади».

Як зазначили самі голови квартальних комітетів, в режимі воєнного стану вони ще не працювали. Тож одних повноважень у них вже не буде, а додадуться нові.

— Раніше ми слідкували, щоб жителі громади вчасно здавали гроші за вивезення твердих побутових відходів, вели прийом громадян та знали їхні проблеми. Допомагали військкомату під час призову розносити повістки. Зараз цього не буде, — казали голови квартальних комітетів. — Доводили до відома керівництва міста, які громадяни потребують невідкладної допомоги та дороговартісного лікування, писали характеристики, слідкували, щоб на вулицях наших дільниць був порядок. І це далеко не повний перелік завдань, які ми виконували.

На завершення зустрічі вирішили, що координувати роботу квартальних комітетів має хтось із керівництва міської ради.

За минулої влади голів квартальних комітетів збирав міський голова і цікавився проблемами громади. Двічі на місяць для прийняття рішень голів квартальних комітетів збирав тодішній керуючий справами Сергій Заїчко. Хто зараз буде працювати з квартальними комітетами, визначать на зустрічі з керівниками управлінь Козятинської міської ради, яка відбудеться, найімовірніше, у лютому.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Татьяна Адамова

    Не треба їх вертати!

    Вячеслав Гончарук reply Татьяна Адамова

    Поясніть, що не так з квартальними комітетами.
  • Татьяна Адамова

    Не робіть цього!
  • Микола Співаченко

    Квартальні комітети це комуністична партіЯ,п'ята колона,і. Рада ветеранівВов.і і церква мп.Таня ,Ваш виход, все що можу.
  • Микола Співаченко

    Я прошу запросити мене особисто насідання і Заїчка ,якого ви також запросіть.Сергія Заїчка

keyboard_arrow_up