«Куплю шпіца і спати з ним в хліві буду, у мого зятя на все живе алергія»

«Куплю шпіца і спати з ним в хліві буду, у мого зятя на все живе алергія»
  • Суботнього, сонячного ранку 23 березня на «колгоспному» ринку в Козятині проходила виставка тварин і птиці.
  • Хоч було з чого вибирати, учасники виставки говорили, що вона гірша ніж була в лютому і гірша ніж в Бердичеві та Умані.
  • Які породи тварин і птиці були в центрі уваги — у нашому репортажі з місця події.

Зустрів Козятин любителів рідкісної живності чудовою погодою. Місцеві тваринники та птахівники і гості нашого міста вишикувалися в торгові ряди, як тільки почало розвиднятися. Хто став першим покупцем на виставці і чим поповнив своє домашнє господарство нам не відомо. Першим, хто потрапив у наше поле зору був любитель кролів пан Андрій. Він у двох клітках вже віз велосипедом кроля «каліфорнійця» і кроличку породи «полтавське серебро». Чоловіку не було коли говорити, бо поспішав на роботу. 

Багато наших земляків і гостей міста зупинялися біля пана Олександра, який раз пораз розчісував гребінцем голівку і хвостика  померанського шпіца. Запитували у господаря і ціну собаки, а той відповідав — 200. 

Відео дня

— Ні, не в гривнях. У нього тільки на 600 гривень прививок. 200 доларів, — уточнив пан Олександр і закликав жінку, якій собачка сподобався, щоб вона купувала песика адже це не дорого. 

— Куплю і спати з ним в хліві буду, у мого зятя на все живе алергія, — відповіла представниця прекрасної статі.

Козятинчанин Валентин — розводить курей м’ясних порід «брама», «амрокс», «джерсійський гігант», він має невеличку ферму в Титусівці. Каже всі три породи за 10 місяців мають до 5-ти кг ваги.

 Пані Ріта приїхала на виставку з Перемоги. Її чоловік великий любитель всякої птиці. Голуби — то взагалі його хобі. А на виставку привезли мирних курей породи «хокілхіна», щоправда півник бойовий.

Пані Мирослава приїхала на виставку до нашого міста з Білої Церкви і привезла з собою папуг багатьох видів і співочих птахів. Нам сподобався великий  папуга з червоним оперінням. Багато учасників виставки біля столиків Мирослави робили фотосесію.

Пан Анатолій приїхав з павичами (павлінами) з Бердичева. Він розповів, що цьому птаху треба добротна простора клітка, інакше він стане на крило, а разом з ним полетять на вітер від півтори тисячі ( стільки коштує птах молодий) і до чотирьох тисяч гривень, якщо  павичу більше трьох років. 

— І що, не повернеться навіть до доброго господаря? 

— Повернутися він може тільки до своєї половинки, а добрий то господар чи не зовсім — для нього байдуже. 

Пан Юрій з Тульчинського району привіз в Козятин на виставку 8 морських свинок, що стало  забавою для дітей. П’ятирічний Макар йшов з своєю групою підтримки на виставку, щоб купити хом’яка. Морську свинку він брав на руки та з тих, що залишились, окрасом підійшла, але не було з собою клітки, за хом’ячком же йшли. Батькам і бабусям з дідусями пан Юрій пояснює, що морська свинка або мурчак —  самий миролюбний гризун у світі. Ще немає жодної людини у світі, щоб ця тварина вкусила — запевняв пан Юрій.

Козятинчани Леонід і Володимир — любителі голубів. Пан Леонід за 200 гривень купив пару поштових, а пан Володимир за таку ж суму придбав пару породи «польська рись»

Наш добрий знайомий Олексій Степанюк прийшов на виставку, щоб зробити заміну півня в курнику. Якої породи новий господар курника пан Олексій не знає, каже — головне,  що красивий.

Юля, Даша. Маша, тьотя Катя і Максим купили морську свинку, а п’ятирічний Макар таки знайшов те, за чим йшов на виставку.

Зустріли ми на виставці її постійну учасницю пані Ніну з Іванківців. Стояла вона не зі своїми курами породи «брама», а з насіннєвою картоплею. Запитуємо, що сталось?

— Була до цього на виставці в Бердичеві і всіх курей і півнів продала по 2 тисячі за пару і тисячу за півника. На нашій виставці у мене нічим торгувати, — сказала вона. 

Близько 11 години покупців на виставці поменшало і учасники виставки стали збиратися у дорогу. В цілому, як виставка відбулася, були задоволені переважна більшість учасників. 

— За дорогу гроші вернули. Втратили в часі, але щоб зустрітися зі своїми друзями з інших міст і сіл — така поїздка того варта. Виставка не тільки для того щоб своє продати, а щось самим купити рідкісне чи породами обмінятися. Найкращі виставки в Бердичеві і Умані. В Козятині гірша, але головне, що вона є, — говорили учасники виставки перед тим, як нажати педаль газу автівок у зворотному напрямку.  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Татьяна Алёхина

    Хто був організатор виставки. Не спонтанно вона ж відбулася.
  • Елена Дзюба

    Чому ніколи нема об'яв про виставки ,концерти благодійні? Тільки потім репортажи з цих заходів.
  • Tatiana Mishchuk

    А була оголошення, що буде проводитись виставка?

keyboard_arrow_up