Козятину 147. Чим запам’ятався День міста?

Козятину 147. Чим запам’ятався День міста?
  • Основні святкування відбулися у суботу, 10 липня на центральній площі.
  • Як це було — читайте у нашому репортажі, а якщо були того дня на площі — шукайте себе на фото.

Від самого ранку на нашій площі кипіла робота. Спершу встановили сцену та налагоджували апаратуру. І вже до 14 години центр міста перетворився на справжній ярмарок із цілою низкою розваг.

Малечі тут було не нудно, адже працювали надувні гірки, атракціони, батут.

Відео дня

По обидва боки алеї розгорнули ятки зі смаколиками: тут і печиво, і солодка вата, і тістечка.

Тим, кому більше до вподоби не солодощі, а інша їжа, теж було чим поласувати, адже працювало кілька виїзних кафе, де готували шашлики, кукурудзу, картопляні чіпси та іншу смакоту.

Крім яток з їжею були палатки із сувенірами: глиняними горщиками, джезвами, оберегами і навіть магнітами з козятинськими краєвидами.

Не забули і про сувеніри для малечі, де можна було придбати маски, надувні кульки та іграшки.

Аби гості мали куди піти за вітром, встановили три біотуалети. А щоб на площі не було сміття, працювали наші феї чистоти з «Чистого міста», за що їм окрема подяка.

Удень на площі діяло три виставки. Вздовж проїжджої частини вишикувалася техніка нацгвардії. На бойові машини можна було не лише подивитися, а й посидіти всередині, зробити фото і натиснути на клаксон.

Біля будівлі райдержадміністрації розгорнули виставку світлин наших військовослужбовців «Я став на захист України заради мирного життя. Герої неоголошеної війни».

Поруч працівники Музею історії міста знайомили гостей свята з цікавинками про визначні пам’ятки Козятина. Люди підходили подивитися на світлини старовинних будівель нашого міста і дізнатися щось нове для себе.

Концертна програма розпочалася ближче до п’ятої вечора.

У центральній частині площі виступили художні гімнастки. Після цього глядачів попросили трохи звільнити простір, адже колектив «Зорянка-Арт» спільно з учнями наших шкіл мали провести танцювальний флешмоб.

У ньому взяло участь 110 дітей. Чимало гостей свята фільмували танець на мобільний телефон. Коли флешмоб завершився, глядачі стали переміщатися ближче до сцени.

Довелося ще трішки почекати, поки не завершилися останні приготування до початку концерту.

Нарешті на сцені з’явився теле та радіоведучий Андрій Рудий і святкове дійство розпочалося.

Привітати наше місто з Днем народження приїхали голова Облдержадміністрації Сергій Борзов разом із дружиною і депутаткою Верховної ради Іриною Борзовою, депутат Верховної ради від нашого округу Петро Юрчишин, міський голова Бердичева Сергій Орлюк, голова Вінницької обласної ради В’ячеслав Соколов, голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук, голова Хмільницької райдержадміністрації Богдан Кузнец, а також представники делегації з Польщі. Ведучий запросив на сцену очільницю громади Тетяну Єрмолаєву разом із гостями.

Під час офіційної частини мамі загиблого на війні Максима Олексюка і дружині колишнього очільника Козятина Михайла Висоцького вручили нагороди «Почесний громадянин міста Козятин».

Після цього оголосили хвилину мовчання у пам’ять за Максимом Олексюком і Михайлом Висоцьким.

Гості привітали нас із Днем міста, а після виступу Петра Юрчишина у небо запустили повітряні кульки.

Замість великого торту, який зазвичай випікали спеціально до Дня міста, був коровай, який винесли на сцену.

Під час офіційної частини також нагородили військових, козятинчан і молодих татусів, у яких на День народження Козятина, а саме 7 липня відбулося поповнення в родинах. Того дня на двох козятинчан стало більше, бо на світ з’явилося двоє хлопчиків. А також у нашому пологовому 7 липня народилася дівчинка з Самгородка.

Після офіційної частини почався святковий концерт. Зі сцени лунали кавери й авторські композиції, «Червона рута», пісня, з якою Україна цьогоріч поїхала на «Євробачення» і навіть опера. Для гостей свята виступили Тетяна Фабіцька, Володимир Іжицький, Діана Бондарець, ансамбль «Струни серця, Олена Пантєлєєва, Роман Рудий, Анастасія Нечаєва, а також гурти «Червоні маки» і «Гетьман» Академічного ансамблю пісні й танцю Національної гвардії.

Паралельно із концертом на площі працювали ходулісти й міми. Козятинчани залюбки робили з ними фотографії.

Завершилося свято дискотекою.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Альоша Капніст

    Статус районного центра кралы в мафиков о конюхов о маркуша головы колхозив их мочалкы головы сильрад з нашого молчаливого согласия
  • Микола Олександрович

    навіть гниду юрчишина позвали, який вкрав статус районного центра. ото вже свято
  • Альона Стрибаль

    Да можна було хоть якусь зірку запросити вместо балагану
  • Artur Edu

    А де фотографії міс щелепи 2021 - головної зірки Діани Бондарець?

keyboard_arrow_up