«Козятинські вечорниці» виступали у Бучі і отримали нагороди

«Козятинські вечорниці» виступали у Бучі і отримали нагороди

Гурт «Козятинські вечорниці» став призером фестивалю «Золоті ключі»

 

Днями у Бучі відбувся одинадцятий Всеукраїнський фольклорно-етнографічний фестиваль імені Василя Верховинця «Золоті ключі». Виявляли кращих колективів фольклорно-етнографічного мистецтва, які через пісню та танець пропагують красу українського фольклору.

Участь у фестивалі взяли більше 600 учасників з 11 областей України, серед них і наші земляки - гурт «Козятинські вечорниці».

Відео дня

Як пише Вісник Козятинщини, наш ансамбль виконував дві композиції: «Сини України» й «Любіть Україну» та дебютував з піснею «Наснився сон». За що отримав диплом ІІІ ступеня, кубок та цінні подарунки. А керівник ансамблю Нелла Литвинова та концертмейстер Юрій Канарський - Подяки від засновників та організаторів фестивалю.
За словами Нелли Литвинової, козятинських артистів було запрошено також в місто Гостомель на старослов’янське свято «Колодія», що святкують на честь весняного Сонця в останній тиждень перед Великим постом. За старослов’янськими звичаями воно сягає корінням Трипільської культури. Дві веселих запальних пісні від козятинських вокалістів-фольклористів не залишили байдужими нікого, публіка вигукувала «Браво», а відпочивальники навіть пустилися у «пляс».

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Нелла Литвинова

    Шановна Анастасія, Доброго Вам дня ! Але я вношу маленьку поправочку в ваш текст не м.гомель, а місто ГОСТОМЕЛЬ. ВИПРАВТЕ БУДЬТЕ ЛАСКАВІ ! ДЯКУЮ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Для молодих бійців він був як батько, за всіх переживав, крім себе 18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up