Козятинські дачники хочуть нового керівника

Козятинські дачники хочуть нового керівника
Від 1967 року в садовому товаристві найбільше збиралося зо п’ять десятків дачників. На цей раз був рекорд

Конфлікт. У садовому товаристві «Вишенька» назрів конфлікт, який переріс у протистояння між правлінням організації та окремими дачниками. Учасники зібрання вирішили змінити керівника організації, але не набрали необхідну кількість голосів

Звітно-виборче засідання товариства ще мало відбутися в грудні минулого року. За свідченням противників правління Тодоса Тодосовича, зібрання відтягували бо хотіли правити й далі. Сам голова товариства пояснював невдоволеним, що для засідання складно знайти приміщення. Тільки скільки не відтягуй, а перевибори мають бути. У суботу, 15 червня, товариство «Вишеньки» зібралось на своє засідання.

Про що говорили

На цей раз представники садового товариства зібралися в рекордній кількості. У міському будинку культури, де проходило зібрання, було зареєстровано 54 дачники. Ще до початку засідання між членами товариства проходили дискусії, які в деяких моментах переростали в перепалку.

Відео дня

Під час жвавих дискусій члени товариства закликали одні одних до конструктивної роботи.

Тиша настала тільки тоді, коли обрали головуючого, який закликав ще раз заспокоїтись та оголосив порядок денний:

  • звіт голови правління садового товариства Тодоса Петруци;

  • звіт голови ревізійної комісії Алли Сільницької;

  • виступи членів товариства та оцінки зробленого керівництва товариства;

  • висунення кандидатів на голову правління садового товариства;

  • обрання членів лічильної комісії;

  • обрання нових членів ревізійної комісії та членів правління товариства;

  • план роботи з обраним активом товариства та час чергових виборів.

У чому проблема

З першого питання голова правління сказав, що не зібралися раніше, бо не було приміщення. Щодо питання про те, що зроблено:

— По мірі можливості та коштів робили те, що робилося, — говорив Тодор Петруца. — Косили, вирізали кущі, заготівля дров була зроблена.

Сказав ще, що стали набагато більшими податки.

— Було шість тисяч, стало двадцять, — сказав він. — Люди добрі, за все треба платити. Не будемо платити — відключать світло. А чого вартує наша дача без світла? Наводити лад повинні всі біля себе. Я організував суботник, повісив оголошення, і ці ж самі люди, які сидять тут, його здерли.

Далі прозвітувала голова ревізійної комісії. Вона сказала:

— Я викладу факти мовою бухгалтерів. З каскаду цифр стало відомо, що найгірші справи з оплатою за електроенергію. Є люди, які несвоєчасно сплачують за електроенергію або не платять взагалі.

 

Недовіра керівнику

Виступили члени правління. Після їхніх виступів присутні в залі роботу голови товариства визнали незадовільною. В основу такого рішення заклали не стільки його фах як керівника, як його спілкування з членами товариства.

З висловлювань дачників стало відомо, що керівник товариства використовує до своїх співрозмовників нецензурні вислови.

Стали обирати нового голову правління. У список кандидатів внесли шість кандидатур. За дивним збігом обставин усі шестеро взяли самовідвід. На прохання громади, погодився очолити товариство на один рік Валерій Письменний, який відмовився від зарплати голови правління.

Мотивуючи це тим, що голова правління — не посада, а громадська робота господарника. Він виклав своє бачення про те, у якому напрямку потрібно рухатися, щоб навести лад у товаристві і відновити дружні стосунки між членами товариства.

Адже після недовіри керівнику правління частина присутніх покинула засідання.

— Значить, йшли вони на зібрання з іншими намірами і їхню думку потрібно пробувати змінити, — сказав Письменний.

Чи вдасться Валерію Васильовичу втілити в життя свій план, покаже час. Адже навіть 54 присутніх не є кворумом від 208 дачників, які зареєстровані в товаристві.

З цим питанням ми звернулися до головуючого на засіданні Миколи Кубашевського. Він підтвердив, що кворуму немає.

— Його ніколи не було з 1967 року, — каже Кубашевський. — Відтоді, як садове товариство «Вишенька» було організоване. Більше 50 осіб на засідання ніколи не збиралися. Ми ухвалювали рішення більшістю голосів від присутніх.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:02 У Козятині видають набори гігієни та дитячі підгузки. Розповіли, хто може отримати 16:00 Виплата 500 гривень ювілярам-довгожителям: як отримати? 15:27 На центральній вулиці Козятині висадили 200 кущів троянд photo_camera 14:00 Перевищує норму у 7,5 рази: назвали причину забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:03 У Козятині з нагоди Дня Європи в Україні провели шаховий турнір. Імена переможців 11:00 «Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги» 10:15 Затримали агентурну групу, яка готувала масовані ракетні удари, в тому числі і по Вінниччині 09:11 У Непедівку на Храмове свято приїде Митрополит Симеон. Відкриватимуть Алею пам'яті і слави 08:30 Для пацієнтів Козятинської ЦРЛ освятили свіжоспечену здобу 08:00 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up