Козятинське молитовне віче — за військових та їх матерів

Всі хочуть миру

Десять козятинських релігійних конфесій, об'єднаних в молитві за наших воїнів України, продовжують збиратись щонеділі о 16.00 в міському будинку культури
Два тижні тому на зібранні вшанували загиблих на Майдані Небесної сотні. На зібранні побував наш журналіст-волонтер, який нещодавно повернувся з передової. Він передав теплий привіт від земляків, які знаходяться в зоні конфлікту. Відбувся прямий ефір по телефону через мікрофон з бійцем АТО. Звучала подяка і привітання усім присутнім в залі. Боєць розповів про проблеми та потреби. Ситуація на передовій зараз критична, і якщо є “пекло”, то воно зараз там.   
Два останніх віче запам’ятались тим, що на початку головний редактор “RIA-Козятин” Тетяна Лозінська завжди дякує всім волонтерам та благодійникам, які допомагають нашим солдатам в зоні АТО — не тільки гуманітарною допомогою, а  й теплими листами і дитячими малюнками, своїми молитвами.


Настоятель Української православної церкви Київського патріархату Покрови Пресвятої Богородиці отець Василь навів приклад зі Святого Письма про багатого юнака, який хотів йти за Ісусом Христом. Але не пішов, бо потрібно було продати весь маєток...Треба вміти чимось жертвувати — чи служити Богу, чи багатству, за все дамо відповідь перед Богом.


Настоятель храму Різдва Христового УГК церкви Антон Борис нагадав, що у нас є брати з кого приклад і на кого рівнятися — з Господа нашого Ісуса Христа.  Бути Його послідовниками. Розпочинати земне життя потрібно зі своєї сім'ї. І якщо буде там порядок, то і діти будуть відображати своїм життям Бога.
Помічник пастора церкви “Спасіння” Олег Живага навів приклад з Біблії, як апостол Андрій брат Петра привів Філіпа, так і ми повинні приводити людей до Бога. В такі важкі часи для нашої країни, нам всім віруючим потрібно бути згуртованими. 

Відео дня


— Наш вік короткий на землі, — наголосив пастор церкви “Скінія” Олександр Бутрик. — Все проходить, як пар над водою, дуже швидко.Треба поважати і шанувати матерів. На їх долю випадає багато випробувань. 
Пастир Олександр завжди просить людей молитися за  матерів наших бійців. А у кого загинули сини, то щоб Господь знайшов, як втішити їхнє серце.
Червоною стрічкою на всіх віче проходить твердження, що якщо стільки людей моляться за мир, то Бог обов'язково відповість. 


Рабин єврейської месіанської громади “Бейт Ель” Микола Маліновський нагадав, що інколи наша віра заходить у глухий кут, і ми не знаємо, як нам діяти, просимо у Бога відповідь. Треба держати серце чистим, тоді у нас будуть чисті помисли. 


Пастор церкви Євангельських християн баптистів Володимир Ткачук, проповідуючи,  цитуючи місце з Біблії. 
— Коли апостоли молились, то просили у Бога, щоб слово Боже розповсюджувалось по всій землі, хоча були в часи Ісуса Хреста перешкоди, — розповідає він. — Але молилися, вірили і просили благословіння. Адже молитва має одне з важливих звернень в житті віруючої людини.

  
 Проповідуючи, пастир “Назарянської” церкви Сергій Онофрійчук підкреслив, що коли ми зайняті чимось іншим, дуже важко залишатися вірними Богу. І якими принципами керуватися (гріховними або Божими) - наш вибір. Особливо, коли нас оточує безліч спокус. І не потрібно у всіх смертних гріхах звинувачувати Бога. 
В кінці зібрання завжди співають релігійний гімн України  “Боже, великий, єдиний, нам Україну храни”.

Свобода, радость и любовь,
Имеют в жизни дорогую цену,
И я не знаю тех людей,
Кто этого совсем не ценит.
Пролито было много крови,
За то, что мы не знали горя.
На жизнь вокруг смотрю,
Однако честно говорю…
Себе я верить не хочу,
Порой мне кажется, что зря,
Свободу подарил нам Бог.
Для многих, кажется, была б
Прекрасна просто жизнь раба?
Куда ты, катишься, страна!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera 19:00 Кататимуть на байках, гратимуть рок і збиратимуть гроші на ЗСУ 16:26 Живий коридор для Героя: Козятин прощатиметься з Сергієм Чернієм 15:05 Козятинська ЦРЛ шукає хірурга, офтальмолога, психіатра. Перелік вільних вакансій Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 14:24 Храм Святої Мучениці Параскеви, що у Глухівцях офіційно перейшов до ПЦУ 13:00 Сьогодні — Чистий четвер. Молитви, прикмети та заборони цього дня 12:06 Назвали імена довгожителів-ювілярів травня, яких вітатимуть грамотами та грошима 11:00 Зробили писанки, щоб порадувати бійців у госпіталі photo_camera 10:04 Минає друга річниця, як на війні загинув Герой Віталій Михайловський 09:00 У Пустосі висадили алею ялинок photo_camera 08:22 «Мийка вагонів могла стати міною»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up