Козятинська картопля на другому місці за ціною

Завищення цін, протерміновані продукти та відсутність необхідних документів виявили у чотирьох магазинах міста.

Дотримання виконання розпорядження голови облдержадміністрації "Про державне регулювання цін на продовольчі товари" щотижня перевірятиме робоча група з працівників управління економіки міської ради та депутатів міської ради. До комісії залучаються і спеціалісти райСЕС, які контролюють санітарний стан об’єктів торгівлі, наявність проходження медогляду та терміни реалізації продуктів харчування.
- Ми зафіксували завищення торгової надбавки на певні види хліба виробництва ВАТ "Бердичівхліб" та ВАТ "Козятинхліб" і це незаконно, - повідомила головний спеціаліст з питань торгівлі міської ради Галина Огнева. - Завищена ціна і на цукор - на 42 копійки, олію саняшникову - на 48 копійок, кури морожені - на 25 копійок. У двох торгових закладах були відсутні декларації про оптові ціни на продовольчі товари, до яких запроваджено державне регулювання цін та накладні на товар. Власникам таких магазинів загрожує штраф.
Працівники райСЕС за відсутність медогляду, урни біля магазину та неприбраного сміття, склали акти, відповідно яких будуть накладені штрафні санкції.
Думка про те, що у Козятині ціни на продовольчі товари значно вищі ніж, скажімо, у Вінниці має щодекадне підтвердження. Управління економіки міської ради кожні 10 днів проводить моніторинг цін на продукти харчування в магазинах та ринках міста. Інформацію про рівень середніх роздрібних цін надають в облдержадміністрацію всі райони області. Відповідно до цих даних визначається місце кожному району чи місту по окремому виду товару. Так, станом на 20 березня, ціна на борошно у магазинах Козятина "посіла" 18 місце в області, крупа манна - 27, макаронні вироби - 13, хліб житньо-пшеничний - 18. Виявилося, що у нас на ринках найвищі ціни на овочі та фрукти, ніж в інших містах області. Так, ціна на моркву "зайняла" 29 місце, на цибулю - 25, на капусту - 23, на буряк - 22. Лише за картоплею козятинці можуть нікуди не їхати її ціна визначена другим місцем.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Знову "совок" рулить в планово-соціалістичну економіку, порушуючи закон про дерегуляцію і закони ринку! Можливо краще зразу ввести експроприацію, і стаханівський рух-Даеш план, имееш пайку !
  • Anonymous

    О да, такой список нарушений и только 4 магазина :)))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up