Козятинчанка, що живе в старому будинку, добивається квартири

Козятинчанка, що живе в старому будинку, добивається квартири
У вітальні та спальні на нижній частині стін сліди вологи. У вітальні відпала штукатурка.
  • У редакцію газети «RIA-Козятин» звернулася мешканка міста Козятин Тетяна Веремчук.
  • Вона повідомила, що проживає за адресою: вулиця Винниченка, 58 кв. 5. Це перший з будинків, які будувалися в дореволюційному Козятині.

– У ньому навіть немає фундамента. Чому я маю жити в будинку, якому 200 років? – каже наша співрозмовниця.

Коли ми пішли до помешкання Тетяни Веремчук, то помітили, що у вітальні та спальні на нижній частині стін були сліди вологи. У вітальні відпала штукатурка, приблизно 2 метри квадратних. У спальній кімнаті від стіни відстав клапоть штукатурки приблизно 30 Х 30. 

Відео дня

Тетяна Андріївна розказала, що як залізничники зі своїм колишнім чоловіком перебували на квартирному обліку в тодішньому НГЧ з 1974 року.  У 2011 році, як мали виписувати ордери на розподіл квартир, до неї зателефонував директор будівельно-монтажного управління Микола Кравець. Він, за словами Тетяни Веремчук, хотів розділити квартиру між її колишнім чоловіком і нею, тільки пані Тетяна відмовилась від такого розподілу. Відтоді жінка добивається нового житла.

 

З 2011 року Тетяна Верещук пройшла всі інстанції і домоглася, щоб її звернення було поставлено на контролі у Президента України і було передано у Вінницьку ОДА. Тільки 24 жовтня минулого року козятинчанка на прийом до губернатора не потрапила. За її словами, щоб потрапити на прийом до нього, треба було спочатку відмітитися в кабінеті за № 100. З сотого кабінету «добро» на зустріч з керівником ОДА не дали.

– Вони сказали, що будівля замінована і просто вишвирнули мене звідти, – розповідає  Тетяна Веремчук. Тепер жінка збирає нові документи, щоб потрапити на прийом до президента чи до Апарату Верховної Ради. 

З приводу проблеми пані Тетяни ми зателефонували в міську раду. Відповідь дав очільник міста Олександр Пузир. 

— Квартирне питання Тетяни Веремчук тягнеться вже років 10. На скільки мені відомо, на квартирному обліку стояла не вона, а її колишній чоловік Петро Веремчук. Він квартиру отримав. Їй повідомляли, що її квартирне питання - справа судового розгляду. Їй треба через адвоката звернутися до суду, –  сказав міський голова.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валерій Бойко

    На жаль наші люди не звикли звертатися до адвокатів. Як в старі радянські часи надіється на наказ зверху, замість того, щоб дізнатися про свої права передбачені законодавством. Будуть десятки років скаржитися до вищих інстанцій, витрачаючи при цьому нерви і кошти, замість того, щоб почути пораду юриста.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up