Козятинчани і мешканці сіл інколи чують вибухи і постріли. Що це?

Козятинчани і мешканці сіл інколи чують вибухи і постріли. Що це?
Фото ілюстративне
  • Останні декілька днів мешканці міста і колишнього району стали говорити про те, що їм чуються вибухи та постріли. Про це запитували і на нашому телеграм-каналі.

  • Багатьох людей ці звуки неабияк наполохали. І це не дивно, адже у мирний час ми спокійнісінько ставимося до того, що Козятин місто досить таки гамірне — то поїзди їдуть, то формують рухомий склад, але зараз, у час повномасштабної війни, ми стали звертати увагу навіть на звуки роботи залізниці.

  • Тож природно, що ті козятинчани, які чули постріли і вибухи, злякалися.

— Ми вранці у вівторок прокинулися, було чутно декілька вибухів, — розповідає Ірина. — І це при тому, що повітряної тривоги не оголошували. Діти мої полякалися.

Ситуацію роз’яснив Олександр Пузир, заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації. Він записав з цього приводу відеозвернення, яке опублікував на своїй сторінці у Фейсбук 13 травня. Ролик адресували мешканцям Хмільницького району, особливо тим, хто живе у Козятинській, Глуховецькій, Махнівській та Самгородоцькій громадах.

— Останнім часом на мою адресу надходить дуже багато повідомлень, дзвінків, пишуть у фейсбуці, звертають увагу на постріли та вибухи, які відбулися, як пишуть, за останній тиждень, — сказав Олександр Пузир. — Хочу звернути увагу, що всі постріли і всі вибухи відбулися в рамках проведення офіційних навчань, які затверджуються військовим керівництвом.

Відео дня

Заступник голови РДА закликав людей не панікувати і звертати увагу на повідомлення офіційних джерел — сайту Вінницької обласної військово-цивільної адміністрації, сторінки очільника Вінницької ОВА Сергія Борзова, сайту Хмільницької районної державної адміністрації. А також наголосив на тому, що інформацію можна обговорювати лише після того, як її оприлюднять офіційні джерела.

— Не потрібно придумувати міфи про потрапляння ракет в дитячі садочки чи у якісь підприємства, в тому числі і залізниці, — сказав Пузир. — Не придумуйте інформації про майбутні обстріли, наприклад, залізничних підприємств. Ще раз наголошую — є офіційні сторінки, беріть інформацію з них. Ситуація в цілому по району під контролем. Слава Збройним Силам України!

Ми зв’язалися із Олександром Пузирем і уточнили, чи навчання вже закінчилися. Він повідомив, що навчання тривають.. Тож якщо вам почуються звуки вибухів чи пострілів, не впадайте в паніку. Водночас закликаємо читачів серйозно ставитися до сигналів повітряної тривоги і дотримуватися правил, які вбережуть життя — ховатися в укриття чи використовувати метод двох стін.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач42

    Інформативно....І головне вчасно. Я не розумію для чого писати в газеті ту інформацію, яка в інтернеті доступна,якось треба працювати,а не списувати те,що вже всім відомо.
  • Читач78

    а шурка міхур який стосунок має до "проведення офіційних навчань, які затверджуються військовим керівництвом", він хто, афіцер чи камандір?

    Bew Qurnix reply Читач78

    твітерський?

keyboard_arrow_up