Класи у школі № 9 готові до початку навчального року. Першачків чекає подарунок

Класи у школі № 9 готові до початку навчального року. Першачків чекає подарунок

Державна служба якості освіти України в серпні цього року провела опитування щодо готовності закладів освіти до навчального процесу. Державну службу цікавила програма навчання. Нас цікавили ремонти у школах. Наша розповідь про ремонт у 9-й школі

Щодо опитування, то в масштабах України було опитано більше 238 тисяч осіб, з яких 115 тисяч батьки 84 тисячі учнів, 35 тисяч вчителів та 4 тисячі директорів.

На запитання, який формат навчання підтримують українці 67 відсотків директорів заявили, що вони схиляються до очного і дистанційного навчання також цю ідею підтримали 33 % батьків і 26 % учні.

До навчання у 2 зміни за умови збереження епідемічних заходів готові 40 відсотків батьків та 36 % учнів і лише 9 % директорів шкіл не проти, щоб учні навчалися у дві зміни.

Відео дня

Натомість більшість засновників шкіл запевнили, що вжили всі епідемічні заходи для забезпечення дотримання епідемічної безпеки в той час як. 71 відсоток опитаних директорів вважають, що такі заходи є лише частковими. За те 93 % учнів відповіли, що вони знають правила безпеки в умовах пандемії.

Ми не робили опитування стосовно епідемічної ситуації. Що в міністерстві освіти вирішать, те у школах будуть впроваджувати. Першого вересня всі учні України прийдуть до школи. Що буде далі — час покаже.

В минулому році багато закладів освіти ініціювали уроки поза класами. Серед таких ініціаторів була й Козятинська школа № 9. Судячи з того, що в цьому учбовому закладі пофарбували всі лавки, які є на подвір’ї школи, спортивний та дитячий майданчик, можна зробити припущення, що за здорового глузду і сприятливої погоди тут будуть проводити уроки на природі.

Доробляють в цьому навчальному закладі і внутрішній ремонт

За словами педагогів відповідальних за ремонт, школа буде готова прийняти школярів в понеділок, 16 серпня. 

Класи вже готові для прийому школярів. На стадії завершення ремонт в шкільній їдальні. Там роботи багато адже втілюється в життя проект «Шкільна їдальня — територія комфорту».

Про територію комфорту нам розповів директор Козятинської ЗНВК І-ІІІ ступенів «школи — дитячий садок» № 9 Олег Заїчко.

 — Ми отримали кошти з державного бюджету в рамках реалізації програми «Спроможна школа для кращих результатів». Основна мета — створення комфортних умов для організації правильного та раціонального харчування дітей шляхом модернізації шкільної їдальні. Загальна вартість проекту «Шкільна їдальня — територія комфорту», складає 835,652 тис. грн (обсяг субвенції — 584,956 тис. грн). Решту коштів виділено з міського бюджету сказав директор школи. Він подякував за турботу провадження проекту Козятинському міському голові і додав. Сподіваємося, віримо, що їдальня перетвориться на сучасну зону прийому їжі, відпочинку та комфорту. Керівник учбового закладу пішов по службових справах, залишивши супроводжуючим пані Ольгу.

Ми побували в класних приміщеннях першокласників, учнів 4-го та математичного класу. Всі класи готові до прийому школярів. А дванадцятьох першокласників чекає в школі подарунок. Вони сядуть за нові супер-парти. Новосели будуть сидіти по одному за партою.

Колектив ЗНВК завершує роботи по оновленню шкільних приміщень. Всі чекають з нетерпінням зустрічі у 2021–2022 навчальному році.

Ще ми запитали в працівниць школи, як вони таким маленьким колективом встигли зробити косметичний ремонт в стількох приміщеннях?

— Це зараз нас мало, — каже пані Ольга

— А коли білили та фарбували класи включалися до роботи батьки учнів, за що їм велике дякуємо, — сказали жінки і знявши на коридорі шкарпетки пішли босоніж в приміщення першокласників. У першачків ще й підлога особлива. На цій позитивній ноті ми й покинули навчальний заклад.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вячеслав Гончарук

    Я пишу те, що бачу. В день мого візиту було саме так.
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    ❗З яких це пір за ремонт в школі відповідальними стали педагоги❓

keyboard_arrow_up