Хрещеними батьками 19-річного воїна стали волонтери

Хрещеними батьками 19-річного воїна стали волонтери
  • Хрестили воїна 24 лютого, в день другої річниці повномасштабного російського вторгнення.
  • Олег давно хотів йти захищати рідну землю та роками не вийшов. Як тільки виповнилося йому 19, пішов підписувати контракт 
  • Він не був хрещеним. Його хрещеними батьками стали волонтери Ольга і Микола

Хрестини воїна співпали з двома іншими датами. Перша дата пов’язана з пророком Іваном Предтечею. По ньому в храмі Іоана Богослова пройшла Божественна літургія. Друга дата — друга річниця повномасштабного російського вторгнення. З цього приводу спочатку в храмі, а потім біля пам’ятного знаку «хрест» пройшла за загиблими воїнами заупокійна панахида. По її завершенні  настоятель храму отець Василь став хрестити Олега.

Хрещена мати волонтерка Ольга Пирогова змінила шапочку на хустинку. Таку процедуру вона вже робить в десяте, адже Олег 10-й її похресник. До речі, як підмітили прихожани храму, ця хустинка добре пасувала хресній мамі.

Відео дня

— Це подарунок від Іри Дигай. Вона купила її мені, коли була на лікуванні у Німеччині, - каже Ольга.

Отець Василь правив у нових ризах. Це майстрині Катерина Коваль з рідною сестрою Ольгою вишили декілька полотен. Заготовки віддали на фабрику в Тернопіль, а там з них зшили ризи для священика.

Хрещений батько — Микола Касьян не змінний перевізник у поїздки з Ольгою на передову.

Весь процес хрестин був таким же, як хрещення маленьких дітей з тою відмінністю, що в храмі не було чутно дитячого плачу і хрещені батьки не брали свого похресника на руки. І якщо маленьких діток після купелю поміщають в крижму, то Олегова крижма виглядала світлою чоловічою сорочкою.

По завершенні хрестин отець Василь розповів, що таке чин таїнства хрещення і нагадав хрещеним батькам Олега їхні обов’язки.

Воїну отець Василь вручив свідоцтво сина Божого і разом з хрещеними батьками зробили в храмі спільне фото.

.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Svetlana Kolomiec

    Ангелів охоронців, Божої благодаті опіки Богородиці!!!
  • Tamara Berezniuk

    Божої опіки Вам....
  • Надя Ковалишина-Москаль

    А чому цей умка кот немає людського імені?- це що диявол в людській утробі? Ходять такі придурки по цій землі...Фууу...Олегу Божого захисту, а хрещеним батькам молитися щоб Ангел Охоронець його не покидав.

    Наташа Тоненчук reply Надя Ковалишина-Москаль

    Від свого лиця боїться 😅😅😅
  • Катерина Юхимчук

    Божої благодаті та опіки.

keyboard_arrow_up