Хода, мітинг пам’яті та покладання квітів на вулиці автора Першої Конституції в світі

Хода, мітинг пам’яті та покладання квітів на вулиці автора Першої Конституції в світі
  • У 1991 році Україна здобула незалежність, проте ще 5 років в Україні діяв старий основний закон. 28 червня 1996 року під час п’ятої сесії Верховної Ради ІІ скликання була ухвалена нова Конституція.
  • Це єдине державне свято, яке закріплене в самій Конституції і другій рік поспіль Україна відзначає його в умовах воєнного стану.

Громада нашого міста відзначила День Конституції покладанням квітів біля підніжжя пам’ятника Першого Президента України Михайла Грушевського. Козятинці пройшли пішою ходою пам’яті за загиблими воїнами вулицями Героїв Майдану та Пилипа Орлика до пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО/ООС.

Біля пам’ятного знаку захисникам України пройшов приурочений до Дня Конституції мітинг.

Відео дня

Відкрила його Ольга Безпалько. Вона у вступному слові нагадала присутнім, що Конституція — це Закон, який окреслює життя держави та кордони, на які не повинна ступати нога терориста. Це система законів та норм, яка не має бути порушена ні зовнішніми і внутрішніми чинниками. Далі ведуча говорила, що вже понад 9 років в Україні йде війна з московитами і другий рік вона надзвичайно жорстока і кровопролитна. Вона не шкодує нікого і забирає найкращих наших хлопців та дівчат сказала працівник відділу Козятинської культури і запросила до молитви священників ПЦУ.

Молитву за Україну і за воїнів, що віддали своє життя за наш спокій, провели благочинний Вінницько-Тульчинської єпархії Роман Масира, благочинний Вінницько-Барської єпархії Валерій Кушнір, Митрофорний протоієрей отець Василь Влізло. та настоятель храму Різдва пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви Антон Борис

Після молитви священників ведуча мітингу закликала до пам’ятного знаку загиблим воїнам в знак нашої поваги, вдячності, та вічної шани покласти квіти, а після покладання квітів закликала пом’янути всіх небесних янголів України хвилиною мовчання

На мітингу слово мала міський голова Тетяна Єрмолаєва. Вона подякувала священникам за молитву і всім, хто молиться за наших воїнів.

— Ми особлива країна, ми та країна, де була написана перша Конституція і символічно, що ми стоїмо на вулиці автора першої Конституції в світі Пилипа Орлика, - казала міський голова.

Завершуючи свій виступ очільниця громади звернула увагу, що на фотографіях алеї слави більшість воїнів небесного війська щиро посміхаються.

-  Вони про щось щасливе думали, але на жаль, відійшли у вічність. А нам віри у нашу перемогу. Слава нації, Слава Україні, -

казала міський голова.

Ще Ольга Безпалько пояснила, що означає Конституція для простих людей простими і зрозумілими словами та закрила мітинг приурочений 27 річниці Конституції України

 






 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up