Дощова погода завадила виставці та не зіпсувала добрий настрій її учасникам

Дощова погода завадила виставці та не зіпсувала добрий настрій її учасникам
  • У суботу, 10 лютого, на центральному ринку нашого міста відбулася виставка тварин та птиці.
  • Приїжджі і місцеві тваринники та птаховоди розмістили свої поголів’я на торгових рядах.
  • Як пройшла виставка — репортаж з місця події

Перші учасники виставки стали з’являтися на території ринку ще до 8-ї ранку. На 8-у годину господарі домашніх ферм майже всі були за прилавками. Хто перший з козятинчан зробив покупку, нам не відомо. Як і минулої виставки в наше поле зору першим потрапив любитель кролівництва пан Андрій. Він купив кролика породи «Європейське срібло». Пан Андрій — кролятник з досвідом і має вдома багато порід, Сріблястих любить через гарне забарвлення хутра і ще одна причина, через яку він купив кроля —  хоче змінити тата поголів’я. Розказати про породи кролів у пана Андрія не було часу, зауважив тільки, що кролі «Європейського сріблястого» досягають 7 кг,  і потребують дбайливого ставлення до себе.

Крім «Європейського сріблястого» козятинчани та гості міста найбільше цікавилися «Полтавським сріблом», «Французьким бараном» і «Каліфорнійцем». Від кролівника В’ячеслава з Погребищ стало відомо що у «Каліфорнійця» найсмачніше м’ясо.

Відео дня

Крім кролів пан В’ячеслав привіз на виставку курей породи «Кохінхіна» по 700 гривень за штуку. За словами птахівника пару таких пернатих у нього за півтори тисячі купили відразу, залишились тільки півні. Ще ми запитали у птаховода чи продає він яйця від «Кохінхін».

— Так, — каже пан В’ячеслав, — Тільки не знаю чи приїду я до вас на виставку, яка має відбутися в кінці березня. 

— Скільки коштує 10 яєць від «Кохінхін»?

— Беріть нижче, одне яйце коштує 50 гривень. Від такої базової ціни починайте. Тобто в кого курчат власна квочка висиджує, то щоб розвести таку породу, треба викласти від 50 до 750 гривень. Більше 15 яєць під квочку не кладуть. 

Крім кролів та курей «Кохінхіна» хороший був вибір голубів, фазанів, індокачок, у меншій кількості на виставці були представлені павліни, кури породи «Брама», птахи дикої природи, гуси, та нутрії.

Пан Іван любитель виставок тварин та птиці з великим стажем. Цього разу повернувся додому без покупки. 

— Якби на птицю чи кроликів сонечко світило, то може щось і приглеів. Я на цій виставці бачив мокрого гусака, якого сухим сім років возять, — сказав чоловік, — Кроликів був вибір великий, але без сонця не той для мене «окрас». Тож буду чекати кращих часів, хоча йшов на виставку по кроля, але цього разу не вийшло купити.

Дівчинка Юля прийщла на виставку, коли більшість її учасників вже поїхали додому. Їй пощастило, що пан В’ячеслав не сильно поспішав додому. Юлі сподобалося невеличке руденьке кроленятко. Вона з допомогою своїх батьків купила цю тваринку. А Юлині батьки стали останніми покупцями виставки тварин і птиці.

Враженнями від виставки з нами поділився любитель птахівництва, тваринництва та рибальства пан Борис.

— Прекрасну виставку трохи зіпсувала дощова погода. Учасниками виставки були, як наші місцеві так і любителі тварин та птиці громад Вінницької та Житомирської областей. В цілому майже всі її учасники вважають цю виставку вдалою. Адже учасники виставки не тільки щось продають, а й обмінюються чи самі купують поголів’я, — сказав на завершення нашої розмови голова рибальського товариства «Трофей» Борис Тихонський.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ангелина Колосенко

    Чисто знущання над тваринами , гусак в мішку чи великі птахи в малих клітках , зрозуміло, що це усе їжа але коли це показово то дуже шкода !! Коли вже людей почнуть так в клітках на виставки привозити

keyboard_arrow_up