Деякі дитячі козятинські майданчики нагадують зону лиха, або смугу перешкод

Деякі дитячі козятинські майданчики нагадують зону лиха, або смугу перешкод

У редакцію нашого щотижневика звернулися батьки, які не можуть відпустити своїх дітей на прогулянку самостійно, бо на дитячих майданчиках небезпечно. Ми відвідали місця, де гуляють діти, та розповідаємо вам, що побачили

Серед небезпечних майданчиків батьки називають кілька: в міському сквері, на вулиці Олега Кошового, біля школи №5 та на вулиці Незалежності. 

Спершу ми пішли у міський сквер, там на гойдалці помітили кілька дощок, які треба замінити.

Відео дня

Деякі конструкції майданчика явно зроблені для дітей старшого віку. Мами та бабусі несуть своїх чад до тренажера, а потім проявляють спритність, щоб на ходу упіймати малечу.

На вулиці Олега Кошового ситуація гірша. Ми чимало разів просили депутата від Радикальної партії, щоб він дав комусь доручення забрати з дитячого майданчика залізобетонні шпали з болтами в гніздах.

Болти видалили, а самі шпали в бур’янах залишились і немає гарантії, що якась дитяча забавка не буде припинена через зустріч зі шпалою.

Далі ми відправилися на майданчик біля школи № 5. Там, щиро кажучи, поставили, не зрозуміло що. Дякуючи завгоспу школи, майданчик зі смуги перешкод трохи перевтілився в дитячий. Але все одно він і досі нагадує тренажер для розвитку рук.

Відвідали ми й майданчик на вулиці Незалежності, про який теж говорили батьки. Коли ми там були, то нам розповіли батьки, як їх підвів їхній сусід-підприємець. Згадують, що ще, коли ставили дитячий майданчик, то батьки були занепокоєні, що майданчик стоїть близько біля дороги. Проте тоді знайшовся добродій, який пообіцяв, що він за 16 тисяч загородить майданчик металевою сіткою. Гроші взяв та, мабуть, забув, що обіцяв. Замість металевої сітки поставив низенький паркан, і то частину. 

— Наші діти, як бігали за м’ячем на дорогу, так і бігають. Мабуть, наш сусід надивився передач про стіну безпеки прем'єрства Яценюка. А що, якщо комусь можна привласнювати гроші народу, то чому не можна нажитися біля громади, — обурюються батьки. 

З дитячим майданчиком в цілому не все так погано: він з гойдалками, гірками та тренажерами. Тільки ту красу іноді, на жаль, недооцінюють підлітки та молодь напідпитку. Не контролюючи силу своїх рук та вагу власного тіла, іноді ламають установки, які призначені для дітей молодшого віку. Вони забувають, що все добре — повинно передаватися з покоління до покоління.

Тренажер біля старостинського округу с. Козятин

Спортивний майданчик руками батьків що біля церкви Покрови

Майданчик пісочниця на вулиці Космонавтів

Дитячий майданчик на Залізничному

Дитячий майданчик в школі № 9 до нього немає претензій

Дитячий майданчик в школі № 3. До нього немає претензій

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Богдан Хуторной

    Okey, хоть одну нормальную площадку на прб покажите

keyboard_arrow_up