Депутати проситимуть райраду не продавати РБК. Коротко про 47-му сесію міськради

Депутати проситимуть райраду не продавати РБК. Коротко про 47-му сесію міськради
  • Міська рада звернеться до райради з проханням не продавати на аукціоні об’єкти комунальної власності, до переліку яких входить районний будинок культури.
  • Рішення про це прийняли у середу, 12 серпня на позачерговій сесії.
  • Про що ще говорили під час засідання - коротко у нашому матеріалі.

Ми вже повідомляли, що районна рада планує продати на аукціоні деякі об’єкти спільної комунальної власності, серед яких будівля районного будинку культури разом з гаражем. Експерти оцінили вартість майна трохи більше, ніж у півмільйона гривень. Разом з РБК приватизації та продажу на аукціоні також підлягають два гаражі у центрі міста та два склади на вулиці Кондрацького.

Депутати міської ради звернуться до депутатів райради із проханням не продавати ці об’єкти на аукціоні, а залишити у комунальній власності і розподілити між громадами, що увійдуть до Козятинської ОТГ, оскільки район ліквідують. Таке рішення прийняли у середу, 12 серпня на позачерговій сесії. Аналогічне звернення депутати направлять до сільських рад громад, які приєднаються до нас.

Зауважимо, що на нашому сайті ми проводили опитування серед читачів стосовно Районного будинку культури. У ньому взяло участь 73 особи. Лише 19 з них підтримали ідею продажу РБК на аукціоні.

Відео дня

Також на сесії обговорювали, чи варто зменшувати розмір земельного податку для Укрзалізниці. Як розповів під час засідання депутат Євгеній Буравський, нещодавно відбулася зустріч із виконуючим обов’язки дирекції регіональних перевезень Південно-Західної залізниці Артемом Мироновичем. Там обговорювали шляхи виходу зі складного економічного стану, у якому опинилася залізниця під час пандемії коронавірусу. Адже через карантин зменшилися перевезення, а працівники перейшли на чотириденний графік роботи.

Укрзалізниця звернулася до міськради з проханням зменшити ставку земельного податку з вересня по грудень 2020 року. При цьому, як зазначив Буравський, міський бюджет втратить 1,5 мільйони гривень. Саме цей факт викликав серед депутатів жваве обговорення. Тож коли питання поставили на голосування, проект рішення не підтримали.

Серед питань, які сьогодні мали розглядати депутати, було ще одне, пов’язане із залізницею. Залізниця мала передати місту 6 об’єктів:

  • спорткомплекс “Локомотив”;
  • заправку “Дукан” і хлібзавод на Винниченка;
  • базу відпочинку “Світанок”, що за п'ятим ставком;
  • будівлю колишнього МЧ;
  • підсобне господарство на Білоцерківській.

Але проект рішення навіть не ставили на голосування, бо не підтримали рішення про податкову пільгу.

Також депутати вирішили нагородити нагрудним знаком “За заслуги перед Козятином” журналіста Петра Зарицького, голову квартального комітету Надію Кравчук, завідуючого міжрайонним відділом лабораторних досліджень Леоніда Ящука, та посмертно - Олену Пацановську.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Валентин

    Це дійсно сміх - стільки будівель в центрі міста оцінили, як 1-2 кімнатну хрущовку! За цих оцінщиків треба добре взятись правоохоронним органам і ретельно розслідувати, звідки ноги ростуть і мабуть заздалегідь відомо, хто виграє цей аукціон і куди підуть відкати. Отак і всю країну розпродадуть за копійки. за такими ділягами давно тюрма плаче, а також за тими, хто це все покриває.
  • Валентина

    За які це такі заслуги Зарицькому нагрудний знак вручать?? Це взагалі абсурд. Продажний писака, який за гроші будь-що накатає. До того ж сам заявляв "Заплатіть гроші і я напишу про вас так, що самі себе не впізнаєте". Свого часу цей діяч дуже постарався на посаді заступника голови господарства в Махаринцях, доклавши руку до розвалу даного господарства і в Сестринівці також.Невженемає достойніших кандидатур для цієї нагороди???
  • Житель міста

    А давайте всією громадою міста,, скинемося'' по місячному доходу задля,, ви тягнути за вуха залізницю '' та допомогти... Оплатити, працю'' наглядової ради!...
  • Ирина Фастаковская-Савицкая

    Якщо самі не спроможні  навести порядок,то хай хтось другий це зробить.!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up