Чотири фільми про Христове Воскресіння

Чотири фільми про Христове Воскресіння
  • Найчастіше кінематограф ми використовуємо як розвагу, відвідуючи кінотеатри або дивлячись фільми вдома.
  • Але на відміну від простої розваги, музика, образи, слова та сценарій фільмів можуть також надихнути нас до роздумів над Пасхальними Таїнами.

Страсті Христові

«Страсті Христові» — знаменитий фільм Мела Гібсона, що вийшов на великі екрани 2004 року. У ньому розповідається про останні 12 годин життя Ісуса Христа, про його Хресний шлях і розп’яття на хресті. Фільм починається Молінням про чашу і закінчується Воскресінням.

Фільм має характерний голлівудський стиль та є важким для перегляду через насильницький зміст.

Відео дня

Головний герой, який виконує роль Ісуса, Джеймс Кевізел, особисто відчув фізичні муки в ході роботи над фільмом. Кевізел був поранений блискавкою під час зйомок на хресті, а шкіра актора була покрита пухирями. Хрест, який Кевізел несе на Голгофі, важив 70 кг, а зйомки відбувалися взимку. Після закінчення зйомок актора довелося госпіталізувати.

Діалоги у фільмі відбуваються арамейською, давньоєврейською мовами і латиною, з субтитрами або закадровим перекладом. І це звучить вражаюче.

Попри те, що фільм досить важкий для перегляду, він залишає по собі віру в перемогу добра. Що і є сенсом цих днів.

Найвеличніша із будь-коли розказаних історій

Фільм про життя Ісуса Христа від поклоніння волхвів до Вознесіння, знятий відповідно до канонічних джерел режисером Джорджем Стівенсом. До роботи над деякими сценами було запрошено режисерів Девіда Ліна і Жана Негулеску, але у титрах їх зазначено не було.

Роль Ісуса Христа виконав шведський актор, що працював з самим Інгмаром Бергманом, — Макс фон Сюдов.

Воскресіння

Події у фільмі відбуваються протягом сорока днів з моменту воскресіння Ісуса Христа. Понтій Пілат відправляє римського трибуна Клавія до Єрусалима для перевірки чуток про воскресіння Ієшуа Назарянина і наказує тому розшукати тіло Христа. Клівій, не знайшовши тіло, вірішує розшукати учнів Ісуса, щоб від них дізнатися, що відбулося, і зрештою стає свідком Вознесіння Христового.

Ісус із Назарета (мінісеріал)

Ісус з Назарету — британсько-італійський кіно- і телевізійний драматичний серіал 1977 року, знятий режисером Франко Дзеффіреллі.

Деякі сцени та персонажі фільму відсутні в Біблії й були додані під час написання сценарію для стислості або драматичного ефекту. Зокрема, Юда Іскаріот у фільмі зображується як людина з добрими намірами, яка була введена в оману Зерою й у результаті зраджує Ісуса.

 

Читайте також:

Розклад Великодніх служб у храмах козятинської громади

Разом із вихователями виготовили прикраси до Великодня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up