Час збирати часник, коли його стрілка стає строго вертикальною

Час збирати часник, коли його стрілка стає строго вертикальною
  • Уже настав час прибирання з грядок часнику, і варто подумати, що можна посадити на ділянці замість нього.
  • Все потрібно зробити правильно, щоб рослини змогли дати повторно добрий урожай. Городники з досвідом розказують, що
  • можна посадити на звільненій від часнику ділянці.

Перш за все треба розібратися, коли часник час збирати. Часник хоч і родич цибулі, але строки збору у них різні. Цибуля дозріває, коли засихає її листя. Часник треба зібрати з грядки дещо раніше. Досвідчені городники, коли видаляють стрілки часнику, одну-дві стрілки на грядці залишають. Залишені стрілки і є індикатором збору часнику. Як тільки стрілка з кучерявої пози перейде у вертикальну стійку — час збирати часник. Якщо хто орієнтується за календарем городника, то часник дозріває на свято Петра і Павла плюс тиждень на роздуми. 

Часник зібрали і треба подумати, що треба зробити, щоб грядка до морозів не заростала бур’янами. 

Відео дня

Щоб грядка не пустувала, на ній можна встигнути виростити інші культури. Спробуйте посадити редьку. Вона чудово зростатиме після часнику. Можна посадити і чорну, і зелену редьку дайкон. Не обов'язково засаджувати всю ділянку цим коренеплодом, її можна чергувати з різними видами зелені.

 Після часнику можна посіяти огірки. Щоправда, городники радять брати ранні сорти насіння і подумати про утеплення від ранніх похолодань. Часник віддає у ґрунт велику кількість азоту, а цей елемент дуже подобається огіркам. Вибирайте самозапильні сорти. Коли зробите все правильно — встигнете виростити врожай огірків.

 Сміливо можна посадити зелень, яка дуже швидко росте. Висадіть різні сорти салатів, кріп, петрушку, шпинат, базилік, руколу та інші види зелені.

Якщо є необхідність покращити родючість ґрунту, то на місці після часнику досвідчені дачники можуть сіяти білу гірчицю, віку або фацелію.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up