Будівельників зі святом!!!

Будівельників зі святом!!!

Козятин починався з паровозо-ремонтних бригад — ПРБ

За сивої давнини люди приходили до печер і там створювали помешкання. Згодом навчилися будувати самі з каменю, дерева. Так з’явилися перші зодчі. Сьогодні цим займаються будівельники. З нагоди їх професійного свята, проведемо короткий історичний екскурс розбудови міста Козятина.

До Другої світової війни наше місто було забудоване приватними одноповерховими будинками та будівлями барачного типу. У них мешкали робітники паровозо-ремонтних бригад. Звідси і назва — ПРБ.

Після війни була створена постійно діюча будівельна організація УСВР (російське управління будівельно-відновних робіт) Південно-західної залізниці. Починається більш-менш планова забудова міста. Будівельна організація впродовж короткого проміжку часу змінювала вивіски: учдорстрой №2, будівельне управління №2, будівельно-монтажний поїзд 648. Але це не заважало швидко і якісно будувати житлові багатоповерхові будинки — починаючи з 2-поверхових і закінчуючи у 80-90 роках минулого століття 9-поверховими. У той же час будували та реконструювали виробничо-побутові приміщення по козятинському відділку залізниці.

Відео дня

Працелюбний дисциплінований колектив будівельників виконував дуже великий об’єм робіт і по праву вважався флагманом будівельної індустрії Південно-західної залізниці.

Треба відзначити неабияку роль у створенні такого згуртованого і працелюбного колективу перших керівників — учасників Другої світової війни Едуарда Захаровича Пржевальського та Івана Григоровича Зорю. Вони були великими мотиваторами, психологами та першокласними адміністраторами.

Шановні будівельники!

Прийміть сердечні вітання з професійним святом Днем будівельника (13 серпня)!

Будівельник — особлива професія — це не легка праця, яка потребує справжньої самовідданості своїй справі на благо народу. Хай добро, дароване людям, повертається до вас сторицею, а доля дає міцне здоров’я. Нехай кожен день вашого життя буде щасливий і радісний.

Зі святом вас, дорогі будівельники!

З повагою, почесний громадянин м. Козятин, заслужений будівельник України Олег Каменний

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up