“Білий ведмідь” конкурує із вбивчими іграми: дітям запропонували 50 добрих завдань

“Білий ведмідь” конкурує із вбивчими іграми: дітям запропонували 50 добрих завдань

- Студенти з Придністров’я розповіли RIA про гру “Білий ведмідь”

- Вони погодилися скинути журналісту тільки 5 секретних завдань із 50

- Кажуть, запустили її у противагу смертоносному “Синьому киту”  

"RIA-Козятин" вже писали про суїцидальну гру “Синій кит”.

Нагадаємо, сенс цієї інтернет-гри - у тому, що підліток реєструється у одній із “груп смерті”, розміщуючи у себе на сторінці повідомлення “хочу у гру”. Далі на нього виходить один із кураторів, який дає підлітку різні небезпечні завдання. Останній, 50 рівень гри - покінчити життя самогубством і зняти це на відео.

Куратори самостійно вишукують жертв?

Відео дня

Під одним із репостів статті “Соцмережі забили на сполох: вінницька школярка написала, що на 26 рівні гри в суїцид” https://vn.20minut.ua/Podii/sotsmerezhi-zabili-na-spoloh-vinnitska-shkolyarka-napisala-scho-na-26-rivni-gri-v-suyitsid-10586478.html   вінничанка Леся Сич написала такий коментар:

“Щойно стала свідком такої ситуації. У моєї учениці 2 роки тому загинув брат. Вона розмістила на своїй сторінці ВК сумний вірш, про те, що він перетворився на ангела. За 2 роки той запис набрав майже 500 лайків. Сьогодні бачу: у неї на сторінці фото, на якому зображено людину на скелі і кита в небі, що літає поміж хмар. Негайно пишу до неї, розпитую, як вона, що за картинка. Виявилось, що вона її ще навіть не бачила. Їй на стіну хтось розмістив. Шкода не додумалась зробити репост, щоб забанити того хто це зробив. З нею все гаразд, вона навчається зараз у педколеджі. Ми обоє були шоковані. Виходить, модератори китів вишуковують дітей із сумними записами на стіні ВК. Запис видалили негайно. Але за дитину понервувала”. Поряд із такими групами смерті у соцмережах “ВКонтакті” існують і ті спільноти, які їм протидіють. Вони називають себе анти-китами та дельфінами. А нещодавно до них приєднався і “Білий ведмідь”.

Синій Кит VS Білий Ведмідь

“Синій кит” - для слабаків, а “Білий ведмідь” - для найбільш витривалих та відважних”, - пише у однойменній спільноті Сергій Йордатий, один із організаторів гри “Білий ведмідь”. Сам хлопець - студент Придністровського державного університету імені Шевченка. Каже, що “Білого ведмедя” - альтернативу “киту” -  запустив разом із другом Павлом Донікою ( і по сумісництву - сусідом по гуртожитку) нещодавно - наприкінці лютого.

На прохання журналіста RIA скинути усі 50 завдань гри Сергій відповів — це навряд чи
“Діти отримують нові завдання кожен день, і вони не знають, що буде далі, і їх це інтригує, а якщо вони побачать усі завдання одразу, який сенс у грі буде?))”. Але частково відкрити завісу таємничості хлопець все ж погодився і скинув для прикладу п’ять завдань.

За пару днів існування групи “Білий ведмідь” кількість учасників у ній збільшилась майже утричі і зараз складає 996 людей (станом на 16.00 24 лютого 2017 року). Але Сергій Йордатий каже: відписувати встигають поки що усім. На днях у групи з’явився і психолог, до якого можна звернутися за допомогою. “Сьогодні у нас був великий наплив, порядку 40-50 людей. Але ми впоралися. Нас поки що двоє. Я та мій сусід по кімнаті”.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up