Багато може молитва праведної людини

Багато може молитва праведної людини
Козятинчани молять про терпіння та віру

За традицією, віче розпочав цієї неділі настоятель храму Парафії св. Пророка Іллі УПЦКП отець Роман Масира спільною молитвою “Отче Наш”. У своїй промові священнослужитель розповів історію життя святого Пророка Іллі, ім’я якого носить його церква та привітав усіх присутніх зі святом.


— Людина не може сумніватися у Божій волі, навіть якщо довкола неї діються неподобні гріхи, — сказав отець Роман. — Вона повинна йти до Господа з вірою та бути впевненою, що труднощі — пройдуть Надіємося, що Господь змилосердиться та допоможе нам пройти цю війну. 
Отець Антон Борис (УГКЦ) розповів історію про терпіння хлібороба та витривалість.
— Із власного досвіду я зрозумів, на скільки легше людині пережити горе, коли вона знає Бога, — каже отець Антон. — Ми розуміємо, що життя важке, але Бог завжди з нами. Усяка кара здається несправедливою, але згодом вона приносить праведний плід. Хочеться підійти до кожної матері, обійняти та витерти сльози. Війна не справедлива, але через рік, два чи двадцять Господь розставить все на свої місцям.
 Помічник пастора церкви “Спасіння” Олег Живага зазначив, що світ погруз у гріхах, але з вірою ми подолаємо їх.
— Кожна віра дана від Бога, — проповідував брат Олег. — У Біблії сказано, що Бог нас не покине. Нас ніхто не зможе відлучити від любові Божої, бо він  нас полюбив. Взамін єдине, чого він від нас вимагає — це віри та смиренності. Саме з вірою до нас прийде перемога.
Помічник пастора церкви “Скінія” Сергій Іванюта підкреслив, що козятинчанам віри не бракує.
— Як би нам не було важко — Бог нас не покине, — каже Сергій Іванюта. — Хочеться, звичайно, щоб війна закінчилася. Ми молимося і віримо, що Бог скаже: “Досить”. У спільній молитві закликаю вас попросити про терпіння. Адже багато може молитва праведної людини. Хай Господь пошле сили та віри у нашу перемогу.
Пастор церкви “Вефіль” Олександр Репало із впевненістю завірив козятинчан, що перемога України не за горами.
— Бог є вірний і надійний, — зазначив пастор Олександр. — Нехай будемо ми випробувані у нашій вірі. Бог укріпить нас. Сьогодні на нас лежить велика відповідальність у молитві за наш народ.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Кірган Владислав

    І хто з тих, хто на фото, є праведником?

    Невдалий заголовок.

    ВЗагалі, проект "Молитовне віче" зводиться нанівець.

    Люди відчувають фальш.

    А суміщати священників православних, греко-католицьких, пастирів протестантських - діло неперспективне. Каша виходить неїстівна і шкідлива.

    Кажу, як людець, котрий внаслідок отриманих духовних травм, має високу чутливість до того, що є корисним для душі, а що ні.

    Я ходив до Шоріна - відчув шкоду, до Бориса на лекцію - шкоду, до Маліновського - шкоду. Спілкувався з адвентистами сьомого дня і ієговістами - теж шкоду отримав. Спілкувався з езотериками, язичниками і магами, наркоманами - колосальну шкоду отримав. Короче, єдиний притулок - спілкуватись молитвами з Богом і з небом, і в церкві лікуватись каяттям потихеньку...

    А от православна церква все ще добро творить і буде творить до останніх часів апокаліптичних.
  • Анонім

    краще б попи помолились щоб люди на війні перестали гинути, та закликали до миру, тільки й вміють що людей на смерть посилати, бачте їм потрібна перемога над Росією за будь яку ціну, на менше не згодні, ми раніше жили мирно, доки нових олігархів собі не посадили на шию, то хай самї попи та олігархи та їх діти й воюють а нас не чіпають.
  • Анонім

    Не розумію сенсу цих зустрічей. Але, якщо народ ходить, і комусь хоч трохи легше становиться, то чому б й ні?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up