Арт-інсталяцію до Великодня оформили у центрі міста

Арт-інсталяцію до Великодня оформили у центрі міста
  • Напередодні Великодня для козятинчан зробили незвичний подарунок.
  • На зеленій зоні центральної площі міста працівники Міського будинку культури облаштували тематичну арт-інсталяцію.
  • Розповідаємо, що там.

У центрі композиції величезне яйце, стилізоване під деревину. Прикрасили його поясом із квітів, паперовими голубами та гілочками хвої. Ідея цієї писанки належить працівникам Міського будинку культури.

Позаду великої писанки розташовані дванадцять менших. Вони зроблені з фанери. Менші писанки поділені на три блоки: дитячий, де зображені тваринки, традиційні, на яких автентична символіка, притаманна для наших писанок, та патріотичні, де зображені елементи, що часто зустрічаються в українській культурі. Над їх створенням працювали керівниця гуртка при Міському будинку культури Наталія Салинко, викладачки Художнього класу Музичної школи Інга Загайкевич та Наталія Степанюк разом зі своїми вихованцями, а також художниця-акварест, дизайнерка Тетяна Куліш.

Відео дня

Наталія Салинко оформила дитячий блок, Інга Загайкевич та Наталія Степанюк спільно з учнями працювали над традиційними писанками, а Тетяна Куліш відповідала за патріотичний блок.

— Моя ідея полягала в тому, щоб взяти два кольори — жовтий і синій, і на їх основі розписати писанки, — розповідає Тетяна Куліш. — Одна з них двостороння, тобто з обидвох сторін однакове зображення, а на трьох інших зображення зі зворотньої сторони є продовженням сюжету. Наприклад, одна з писанок символізує весну. Із одного боку зображення дівчини, яка приносить із собою весну, а з іншого боку — квітуча земля Ще на одній писанці зображення українця та українки. Вона вбрана у вінок із маків, ромашок та волошок. А з іншого боку я зобразила соняшник. Це узагальнений образ життя. У соняшнику є спіраль життя, на початку якої росте паросток. Одна частина соняшника така, як ми його бачимо в природі, ще одна — закривавлена, і третя — соняшник осінній. На третій писанці з одного боку голуби, а з іншого — лелеки із гніздечком. Це також символізує зародження життя. А на двосторонній писанці стилізоване зображення квітів та птахів.

 

Читайте також:

Майстер-клас у терцентрі: робили весняні квіти

Робили писанки і вивчали українські традиції

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    ❗Без критики і обрАз ....
    На ці інсталяції без сліз не взглянеш , так само , як і на   багатостраждальну центральну площу нашого міста. Козятин попав , наче , в часову петлю .

    Геннадий Ткачук reply Тетяна Костюк-Канєвська

    Тетяна Костюк-Канєвська ну думаю ми все з часом вияснемо

    Тетяна Костюк-Канєвська reply Тетяна Костюк-Канєвська

    Геннадий Ткачук
    Можете не сумніватися, що під ці ,, шедеври" були виділені  кошти , які , навряд чи , використані по призначенню.
    Краще б дали можливість талановитим аматорам , вони підійшли б до цього творчо і креативно.  А так -- ,, весна 45 року ". 😏

    Геннадий Ткачук reply Тетяна Костюк-Канєвська

    Тетяна Костюк-Канєвська по крайній мірі хоть старалися ,дали б їм можливість зробили б вони все б найкраще ,але вся біда втому що владичеця всюди надає працівникам ТГ незрозумілі поради .Тому всеж молодці

    Моя Европа reply Тетяна Костюк-Канєвська

    Козятин це інсталяція діяльності влади :) так виглядає вся країна : без сліз не глянеш

keyboard_arrow_up