День знань — 2022. Репортаж із училища

День знань — 2022. Репортаж із училища
  • Стартував новий навчальний рік.
  • Ми завітали на лінійку до Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту.
  • Як пройшло свято першого вересня — дивіться фото

Четвер, 1 вересня. На годиннику 8:40. На подвір’ї залізничного училища вишикувалися учні. Трохи менше, ніж за годину вони вже сядуть за парти. А поки на них чекає урочиста лінійка.

Перед тим, як вона почалася, до присутніх звернувся директор закладу Андрій Стецюк. Він пояснив, до яких сховищ рухатися батькам та учням різних курсів у разі повітряної тривоги.

Відео дня

— У нас для всіх вистачає площі, скрізь подвійні перекриття, — сказав Стецюк. — Ми зробили все для того, щоб ви були захищені. Батьки, прошу вас, попередьте дітей, що треба ховатися в укриття. В наших сховищах є інтернет, там можна проводити уроки.

Рівно о 9:00 ведуча заходу Анна оголосила загальнонаціональну хвилину мовчання. По тому урочисту лінійку відкрив Гімн України.

— Наше училище здавна славиться своїми традиціями, які ми зберігаємо рік у рік, має свої святині, — сказала ведуча. — Серед них вже понад 20 років є прапор нашого училища. Право нести прапор училища та прапор України надається кращим учням училища.

Під звуки Козацького маршу винесли два стяги і встановили на флагштоки праворуч від імпровізованої сцени. Після цього до слова запросили директора Андрія Стецюка.

— Шановні діти, шановні батьки, — звернувся до присутніх Стецюк. — Я не просто хочу вас привітати, я хочу вам подякувати. У такий важкий час ви вибрали наш навчальний заклад і я хочу сказати, що ви ніколи не пошкодуєте, що ви його обрали. До повномасштабної війни кожен третій на Південно-Західній залізниці — це був наш випускник. Багато наших дітей працюють у різних фірмах за кордоном. Цього року нашому училищу 144 роки, наступного року буде 145. Була революція, громадянська війна, Друга світова і жодного дня училище не було закрите. Воно завжди працювало. І це завдяки нашим попереднім директорам, учителям та іншим працівникам, які зберегли училище до цих пір. І ми з вами не просто збережемо його. Я хочу, щоб ви отримали тут хорошу професію і заклали початок свого життя так, щоб у вас все було добре.

Директор училища коротко розповів цікаві факти про минуле навчального закладу і наостанок побажав здоров’я і всіх благ батькам та учням.

Серед випускників нашого училища — дванадцять Героїв, які загинули за Україну на війні. Це Денис Прилуцький, Богдан Іщук, Артем Лавровський, Василь Пирогов, Олег Ясінський, Ілля Антонюк, Артур Турляк, Олег Шарай, Віталій Михайловський, Віталій Печенюк, Артур Венжик та Віктор Чернюк. Наших полеглих захисників вшанували хвилиною мовчання. По тому поклали квіти до меморіальної дошки Євгену Шевчуку, випускнику училища, який 9 червня 2015 року загинув під час ліквідації пожежі на нафтобазі в Київській області.

— Треба вірити, що настане час, коли наше життя наповниться щастям, спокоєм, теплом, хлібом і квітами, сподіванням і радістю, працею і відпочинком, — сказала наостанок ведуча Анна. — Тим, що робить життя людське повноцінним. Щоб кожен з гордістю міг сказати: «Я — громадянин України». Для цього сьогодні потрібне головне: впевненість у Збройних силах України, свого народу і віра в їх успіх, у майбутнє України. Ласкаво просимо у наш навчальний заклад.

Після цих слів учні училища попрямували на свій перший у цьому навчальному році урок.

 

Читайте також:

Найбільше 200-бальників у ліцеї № 1, троє з них — однокласники

Захоплюється шахами і мріє стати програмістом: про Володимира Воронюка, який набрав 200 балів на НМТ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up