Зустрічали гостя з Фінляндії і зібрали на авто для Нацгвардії

Зустрічали гостя з Фінляндії і зібрали на авто для Нацгвардії
  • Драйвово відзначили Глухівці Міжнародний день молоді — запросили козятинський гурт «Draft».
  • Хлопці зіграли благодійний прямісінько у кузові вантажівки, аби зібрати гроші на автомобіль для однієї з військових частин Національної Гвардії України.
  • Приїхали на концерт шанувальники гурту не лише з Козятина, а й навіть з-за кордону

П’ятниця, 16 серпня. Перед будинком культури Глуховецької селищної ради стоїть вантажівка MAN. Її перетворили на сцену для рок-концерту. Сьогодні тут виступить гурт «Draft». До бортів кузова прикріплюють два стяги: український та фінський. Прапор Фінляндії привіз Юкка. Він — водій і вже не вперше у Козятині, адже доправляє фонду «Бойовий волонтер України», волонтерами якого є музиканти гурту «Draft», гуманітарну допомогу, яку збирають наші фінські друзі.

— Я приїхав сюди один, — розповідає Юкка. — Вибачте, моя англійська не дуже хороша. Три дні був у дорозі, проїхав 1508 кілометрів і загалом провів за кермом 25 годин. Звісно, я спав періодично. Я сюди дуже поспішав, навіть поміняв свій графік, тому що хотів потрапити на концерт, адже особисто знаю цих хлопців, особливо барабанщика Іллю. Це перший раз я буду чути їх вживу. Я слухаю схожу музику, наприклад, «Stratovarius». Рок — це для фінів нормальна музика. Я живу у Тампере. У нас населення понад 200 тисяч і, думаю, близько 70% мешканців нашого міста люблять саме рок-музику. Я відправив декілька композицій «Draft» своїм друзям, вони сказали: «О, це дуже круто звучить! Єдине, що ми не розуміємо слів, адже не знаємо української».

Відео дня

Коли ми спілкуємося з Юкка, на площу перед будинком культури приїжджає мотоспільнота Козятина. Байкери також вирішили долучитися до благодійного концерту.

— Я теж на байку їжджу, — додає Юкка, побачивши учасників нашої мотоспільноти. — У мене Харлі Девідсон. У нас у Фінляндії також є мотоклуб і ми разом об’їздили на байках увесь світ.

Учасники гурту «Draft» завершують саундчек, до концерту залишається година. Мотоспільнота вже почала катати охочих за донат. Першими осідлати байки поспішили діти. Трохи згодом підтягнулися і дорослі.

На сцену-вантажівку виходить голова Глуховецької селищної ради Олександр Амонс.

— Не зважаючи на те, що кляті москалі ще топчуть нашу землю, наносячи ворожі удари різного виду зброєю, в Україні сьогодні проходить День молоді і в такий чудовий сонячний день до нас завітала класна команда рок-музикантів «Draft», яка займається дуже крутою справою — збирає донати на різні речі для наших військовослужбовців, — каже очільник громади. — Цього разу вони донатять на автомобіль. А також з ними приїхали круті хлопці на байках, які доставляють нашій малечі величезне задоволення. Пам’ятаємо, що такий захід ми можемо провести тільки завдяки нашим захисникам і захисницям, які величезною ціною дають можливість нам просто жити. Віримо в Збройні Сили України та підтримуємо Збройні Сили України.

*Фото Валерія Полінкевича

Звучить інтро і до публіки виходять учасники гурту «Draft»: вокаліст Сергій Гайдучок, гітарист Сергій Нечай, басист Богдан Ільчук та барабанщик Ілля Мхеідзе. Хлопці заходять у кузов вантажівки і грають пісню «Зима». Ліворуч від сцени — звукорежисер Костянтин Гончар.

— Привіт, друзі, привіт Глухівці! — каже Гайдучок після першої пісні. — Хочемо сьогодні бачити ваші очі, ваші руки і чути ваші голоси. Вас вітає гурт «Draft». Ми волонтери фонду «Бойовий волонтер України» і саме сьогодні у вас ми граємо благодійний концерт і збираємо на авто для частини 3041 Нацгвардії. Сьогодні наша ціль 65 тисяч гривень. Ми впевнені в тому, що Глухівці можуть це зробити разом з нами. Будемо для вас сьогодні грати, співати, познайомимо з нашою творчістю. Сьогодні будуть пісні про любов і не тільки.

Підтримати хлопців та послухати музику приїхало багато друзів з Козятина. Серед них — Рома. Він починає танцювати під сценою ще з перших хвилин концерту.

Після пісні «Сонце» у Нечая рветься струна, тож її доводиться міняти. Поки гітарист вимушено покидає сцену, у лідера гурту «Draft» стендап перед публікою. Глядачі дуже просили, щоб Сергій Гайдучок розказав анекдот, але він сказав, що анекдота не буде, бо ті, які він знає, не можна розказувати при дітях.

— Поки Сергій міняє струну, хочу вам розказати, що до нас приїхала на концерт людина з дуже далекої країни — Фінляндії, — каже Гайдучок. — Тут є Юкка. Він привіз до нас в Україну допомогу від «Товариства українців у Фінляндії» — 66 тонн.

Глядачі почали аплодувати.

— Він подолав дуже великий шлях і прямо з дороги приїхав до нас.

Нарешті Сергій Нечай повертається і концерт продовжується. Після пісні «Маяк» публіка почала кричати до Нечая «Сєрьога, давай!» Сергій Нечай зіграв соло на гітарі.

Перша частина концерту завершилася і настав час для благодійного аукціону. Спершу хлопці збиралися розіграти два лоти, але прямісінько перед виступом з’явився ще й третій.

— Годину тому Морська піхота передала нам кепку за певербанк, — показує басист Богдан Ільчук. — Сергій зараз її розіграє.

— Я відкриваю перший лот, — каже Гайдучок.

— Це тушонка, — роблять припущення дівчата, що стоять перед сценою.

Дівчата вгадали, це дійсно була легендарна тушонка-гайдушонка, яку власноруч зробив Гайдучок. Її стартова ціна — 200 гривень. Юля забрала тушонку за 300.

Наступний лот — ексклюзивна футболка оливкового кольору з логотипом «RadioROKS», де щодня звучать пісні гурту «Draft».

— Історія цієї футболки така — колись на «RadioROKS», коли ми закинули свою першу пісню, ведуча Соня Сотник охрестила нас «лютими козятинцями», — розповідає Гайдучок. — Так вони сказали в ефірі і після цього народилася наша пісня «Лютий Козятин». Ми дружимо з «RadioROKS», вони крутять наші пісні, ми їх знаємо особисто і вирішили зробити такий ексклюзивний мерч для того, хто готовий його сьогодні забрати.

Стартова ціна футболки була тисяча гривень. Паша викупив її за 2500. Хлопці пообіцяли, що про Пашу скажуть в ефірі «RadioROKS». Останнім лотом була кепка з геральдикою Морської піхоти. Її придбала Лєра за 2300, хоча стартова ціна була також тисяча.

— У нас зараз найгарячіша концертна програма почнеться, — каже барабанщик Ілля після аукціону. — Ми будемо патчити, відбивати, як я любив казати у 2016-му, мізки, але ми будемо грати на струнах вашого серця і вашої душі і буде сьогодні просто розрив.

Найгарячішу частину концертної програми відкрили треком «ЗСУ». Після пісні «Кольоровий сон» гурт «Draft» вручив подяки від фонду «Бойовий волонтер України» голові Глуховецької селищної ради Олександру Амонсу та директорці Центру культури та дозвілля Глуховецької селищної ради Марії Кулеші.

— У вас круте селище і мені вже сьогодні хочеться до вас ще раз приїхати, хоча ми ще не закінчили з вами, — каже до публіки Сергій, поки налаштовує гітару перед піснею «Крила».

— Завтра приїжджайте, — вигукують діти.

— Тільки дивіться, щоб це не була підстава, щоб ви на город нас не заперли, — каже Гайдучок.

Глядачі починають голосно сміятися.

— Бо знаєте, як це буває — приїхали на шашлики, а потім гоп — і вже на городі, — продовжує Гайдучок. — Щоб ви зрозуміли, нам завтра ще фуру розвантажувати, яка приїхала з Фінляндії. Сьогодні граєм, завтра тягаєм. Це девіз гурту «Draft».

Наостанок хлопці зіграли «Лютий Козятин» та «Ножі». На сцені і під сценою стало ще гарячіше. Барабанщик Ілля Мхеідзе став на коліна, відкрив пляшку з водою і облив себе. Басист Богдан Ільчук вирішив допомогти другові охолонути і вилив йому на голову води ще й зі своєї пляшки.

— На біс! — почала скандувати публіка.

— Яку пісню ви хочете? — запитав гітарист Сергій Нечай. 

— Маяк, — відповіли глядачі.

На біс хлопці зіграли одразу дві пісні — «Маяк» та «Запах рідного дому». А після концерту, як завжди, фотографувалися з глядачами і давали автографи.

Під час благодійного виступу гурту «Draft» вдалося зібрати 13500 гривень. Нагадаємо, ці кошти підуть на авто для для частини 3041 Національної Гвардії України. Збір триває, долучайтеся і зробіть гарну справу — задонатьте на авто для нацгвардійців. Номер картки Монобанк 5375 4112 0370 4874. Також можна задонатити за цим посиланням

 

Читайте також:

Відважним десантникам з 95 бригади, серед яких і наш земляк Олександр Дулецький, потрібне авто

Бійцям 3-ї ОШБр 1-механізованого батальйону, де служить наш земляк, потрібне авто

Колектив нашої ЦРЛ передав захиснику з Козятина бінокуляр нічного бачення

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up