Юні вокалістки з Козятинського району зробили крок до своєї мрії

Юні вокалістки з Козятинського району зробили крок до своєї мрії
Троє учениць школи мистецтв посіли призові місця на Вінницькому конкурсі

Діти з Козятинського району взяли участь у ювілейному фестивалі творчості “Крок до мрії”. Вже п’ятий рік підряд його організовує громадська організація “Розвиток.Розвиток” за підтримки Вінницької міськради та управління у справах сім’ї та молоді ОДА. Творчі змагання відбувались 19-20 грудня в Будинку офіцерів міста Вінниця. Учасниками стали  творчі діти з усієї Вінницької області. В журі — педагоги Вінницького музичного училища. Цього разу юні артисти з Козятинщини здобули аж три призових місця у номінації “вокал”. 


Вікторія Юзюк мріє стати викладачем вокалу

Друге місце у віковій категорії від 13 до 16 років завоювала Вікторія Юзюк. Вона перемогла більше 20 вокалістів. Багато з них — учні Вінницького училища культури і мистецтв. У цей заклад Вікторія планує вступати наступного літа. Вона мріє бути викладачем вокалу, як її наставниця — Тетяна Костюк. Дівчині 14 років, поки що вона вчиться в 9-му класі Козятинської школи-інтернату-гімназії. У школі мистецтв освоїла “ази” гри на гітарі.  
— Моя Віка дуже активна, — каже її мама Тетяна. — Вона хороший організатор. У школі готує і проводить різні мистецькі заходи.

Відео дня

 


Діана Бондарець мріє бути співачкою

Серед вокалістів віком від 9 до 12 років друге місце завоювала Діана Бондарець. Її мама Оксана  розповіла, що у цій віковій категорії змагалось більше 50 дітей. Отже, боротьба була запеклою.Талант і наполеглива праця Діани та її вчительки все тієї ж Тетяни Костюк увінчались прекрасним виступом. 
— Діана виконувала пісню Марти Шпак “Лелеки”, — каже мама співачки. — Це доволі дорослий твір, але Діану дитячі пісні не цікавлять. Вони для неї надто легкі. Хоче виконувати складніші твори, які розвивають голос.
Дівчинці 9 років, вчиться в  третій школі та у Козятинській школі мистецтв. Крім співу опановує гру на фортепіано. За словами пані Оксани, величезну роль у розвитку таланту її доньки відіграє викладач Тетяна Миколаївна. Вона “вкладає душу” в своїх учнів. 
— Мені подобається співати для людей, — поділилась враженнями від конкурсу Діана. — Подобається отримувати призові місця. Мрію бути співачкою. Та не знаю, чи вистачить коштів на навчання...


Віталіна Бальшанек відкривала віче на Майдані 

Переможницею у своїй віковій категорії 9-12 років стала Віталіна Бальшанек з села Миколаївка Козятинського району. Вона виступала в номінації “Народний вокал” із піснею “Летіла зозуля”. Дівчина вже 5 років навчається вокалу в Козятинській школі мистецтв, також у Тетяни Костюк. Крім того, вона вчиться грати на гітарі, домрі та фортепіано. Музичні заняття Віталіна відвідує по суботах. Тато привозить її до школи мистецтв о 9.00 і забирає о 16.00. У загальноосвітній миколаївській школі дівчина теж відмінниця.
— Я мрію стати професійною виконавицею пісень у народному стилі, — говорить юна співачка. — Але треба все встигати і все знати. 
Віталіна із гордістю розповіла, що в січні 2014 року на Майдані у Києві “відкривала” своїм співом Народне віче. Їй подобається творчість Ніни Матвієнко і Раїси Кириченко. Із молодих виконавців — Христина Соловій.
У переддень Нового року Віталіна побажала читачам газети “RIA-Козятин” мирного неба, щоб усі досягали поставленої мети, щоб розвивались і вдосконалювали свої вміння і не зупинялись на досягнутому.

Немає спонсорів
Батьки відзначили, що з кожним роком участь у подібних конкурсах дорожчає. Вони хотіли б, щоб їх талановиті діти брали участь у конкурсах вищого рівня. Але самотужки не спроможні їх оплатити і були б вдячні за будь-яку допомогу і фінансову підтримку спонсорів.
Тато Віталіни Бальшанек розповів, що сильно його вразило на фестивалі: 
— Попри те, що батьки кожного учасника заплатили суттєві благодійні внески, розпорядники конкурсу зажадали від них ще й плату за вхідні квитки. 
 

Від редакції: 
Зважаючи, що ці діти прославляють нашу Козятинщину, чи не завадило б владі допомагати батькам? Адже такі таланти — обличчя нашого рідного краю.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera 19:00 Кататимуть на байках, гратимуть рок і збиратимуть гроші на ЗСУ 16:26 Живий коридор для Героя: Козятин прощатиметься з Сергієм Чернієм 15:05 Козятинська ЦРЛ шукає хірурга, офтальмолога, психіатра. Перелік вільних вакансій 14:24 Храм Святої Мучениці Параскеви, що у Глухівцях офіційно перейшов до ПЦУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up