Створили різдвяний настрій козятинчанам

Створили різдвяний настрій козятинчанам
  • Благодійний ярмарок відбувся днями у просторі «Доброго Козятина».
  • Ялинка зі старих книжок, ексклюзивні хенд-мейд вироби та цікаві майстер-класи — все це приготували волонтери для мешканців нашого міста.
  • Долучилися не лише діти, а й дорослі. Розповідаємо, що відбувалося на святі

«Добрий Козятин» — благодійна організація, яку три роки тому заснував Антон Борис, настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви. Усе почалося з того, що отець Антон звернувся до козятинчан із закликом поділитися продуктами для тих, хто цього потребує. Небайдужі мешканці міста почали приносити харчі до невеликої каплиці. Із початком повномасштабного вторгнення організація розширила свою діяльність і почала підтримувати людей, які через російську агресію були змушені покинути свої домівки і переїхати до Козятина. Разом із волонтерами отець Антон створив благодійний простір, де нині працює чимало безкоштовних гуртків — від малювання для дітей до вивчення іноземних мов для дорослих. Щомісяця цей простір відвідує близько ста осіб.

Напередодні Дня святого Миколая благодійна організація «Добрий Козятин» влаштувала ярмарок, на який запросили усіх охочих. Спеціально до заходу волонтери простору та громадського товариства батьків дітей з інвалідністю «Дом» підготували вироби ручної роботи. Анастасія Медвєдєва та Олена Чупрова створили брелоки та брошки, Лариса Цупіна — декоровані свічки. Також на ярмарку продавали чашки, ручки, шопери та шоколад із логотипом «Доброго Козятина» і баночки на освячення води, які власноруч зробили волонтери.

Відео дня

— Ми готувалися до ярмарку дуже довго, — розповідає Людмила Семенюк, волонтерка простору «Добрий Козятин». — Почали ще з кінця літа. Щонеділі ми збиралися та обговорювали, хто які завдання буде виконувати.

— Я купила собі такого рудого кота за 50 гривень, — показує нам Лариса. — Це іграшка, в’язана гачком. Я сама в’язати гачком не вмію, тому купила. І взяла собі ще три іграшки. Дракон, це ж має бути рік дракона, і ковзани зі свічкою. Це іграшки з фетру.

— Скоро у нашому просторі буде такий гурток, — включається в розмову отець Антон Борис. — Ми планували зробити його для дітей 10-15 років, але будемо робити для тих, хто старше 20.

— А я купила собі декоровану свічку, — показує Оксана, колега Лариси.

У залі панує казкова атмосфера. Сяють яскраві вогні, грає новорічна музика. Поруч із ярмаркою — виставка дитячих малюнків. Їх створили наймолодші відвідувачі простору «Добрий Козятин» на гуртку із малювання.

По інший бік зали — креативна фотозона. Це ялинка зі старих книжок.

— Це ми вчора з дітьми робили, — ділиться Микола, волонтер «Доброго Козятина». — А ці об’ємні сніжинки зробила наша волонтерка зі сторінок старої радянської класики. Хоч кудись вони знадобилися. Потім ми з дружиною прикрасили ще гілочку шишками, шипшиною та ялиною і підвішали до стелі. Після ярмарку ми це все розберемо і книжки здамо на макулатуру, щоб за виручені кошти купити нові українські книги для бібліотеки, яку ми облаштуємо у нашому просторі.

Коли ярмарок завершився, ведуча заходу, волонтерка Тетяна Міщук розповіла про благодійну організацію та запросила до слова Антона Бориса.

— Дозвольте перш за все сказати всім вам велике дякую за те, що ви прийшли до нас на ярмарок, — сказав отець Антон. — Величезна вдячність кожному і кожній за те, що ви приводите до нас своїх дітей. Сердечне вам спасибі, що ви нам довіряєте і підтримуєте нас. Ваша підтримка мотивує нас кожного разу ставати все кращими.

Разом із директором благодійного фонду «Карітас-Київ» отець Антон вручив подяки усім волонтерам, які працюють на благо простору «Доброго Козятина».

Учасники колективу «Візаві» спільно із керівником Надією Подольською підготували для гостей заходу танцювальні номери. А вихованці недільної школи привітали усіх зі святом, зачитавши вірші.

По інший бік зали облаштували творчі майстерні. Тут на гостей чекали цікаві майстер-класи від волонтерів «Доброго Козятина». За першим столом — Яна Авраменко. Вона приїхала до нас із Херсона.

— Ми будемо робити ось таку новорічну прикрасу, — показує Яна іграшку із фоамірану. — Вам потрібно буде чотири смужки одного кольору і чотири — іншого. Один колір у вас срібний. Обирайте, який хочете другий.

— Бордовий, — відповідає Наталія, учасниця майстер-класу.

— Вам треба відміряти один сантиметр і провести лінію, — каже Яна і дає ножиці. — Тепер виріжте чотири смужки з одного паперу і чотири — з іншого. Ці смужки нам треба буде по-черзі приклеїти за допомогою клеєвого пістолета. Спочатку ми сформуємо один бік, потім — інший.

Яна вмикає клеєвий пістолет, а ми переходимо до другого столика, де волонтерка Інна Гончаренко показує, як робити мотанки та голубів. Учасниця майстер-класу Ольга бере заготовку голуба і знімає з неї захисну плівку

— Тепер покладіть вниз блакитну стрічку і поруч жовтеньку, — каже Інна і дає атласні стрічки. — Це будуть ніжки. Кладіть акуратно, щоб вони співпали.

Ольга приклеює спочатку ніжки, потім другу половинку пташки.

— Що потрібно тепер? — запитує жінка.

— Потрібно приклеїти очі, — відповідає Інна. — Одне око влейте з одного боку, інше — з іншого. Тільки зніміть захисну плівку.

Декілька секунд і в Ольги вже готова пташка.

— Супер, — каже майстриня.

За столиком поруч дітлахи разом із волонтеркою Оленою Чупровою розмальовують паперових янголів. Ліворуч волонтерка Дарія Комісарчук проводить із юними учасниками ярмарку різдвяну вікторину. Але вікторина не проста, вона — англійською мовою.

По завершенню майстер-класів серед гостей провели лотерею.

— Зібрані кошти підуть на розвиток благодійного простору «Доброго Козятина», — підсумовує волонтерка Тетяна Міщук.

Відео з ярмарку дивіться на нашій сторінці в Інстаграм.

 

Читайте також:

Щасливі та з оберемками подарунків: репортаж з Новорічно-Різдвяного свята у Козятині

Як у Сестринівській гімназії вечорниці влаштували

Святий Миколай запрошує маленьких козятинчан 6 грудня у Будинок культури

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up