Музична школа влаштувала концерт до Дня народження Шевченка

Музична школа влаштувала концерт до Дня народження Шевченка
  • До Дня народження Тараса Шевченка у музичній школі провели захід.

  • Учениці, які навчаються вокалу, разом із викладачем організували концерт.

  • Дівчата співали пісні за мотивами поезій Кобзаря

До 210 річниці від Дня народження Тараса Шевченка у Козятинській громаді влаштували низку заходів. У Музеї історії міста облаштували виставку, присвячену Кобзарю, в міській бібліотеці провели літературно-музичний вечір. А в музичній школі учениці вокально-хорового класу викладача Богдани Семикоз влаштували концерт, приурочений пам’яті видатного українського поета.

На столику перед сценою — добре відомий всім зі шкільних років «Кобзар» та свічка. Богдана Семикоз запалює свічу. На сцену виходить юна учениця музичної школи. Дівчинка зачитує «Садок вишневий коло хати». По тому Богдана звертається до глядачів, які завітали на захід.

— Усна народна творчість була тим джерелом, звідки черпали натхнення письменники усіх часів і народів, — каже Богдана. — Саме на грунті народної пісні і думи виріс поетичний геній Шевченко. Тарас Григорович починав свою творчість із балад, використовуючи у них багатющий матеріал фольклору. Це балади «Утоплена», «Лілея», «Русалка». Але найпершою була балада «Причинна». Вступ до цієї баллади так полюбився простому людові, що став піснею.

Відео дня

На сцену вийшла учениця музичної школи Евеліна Бойко. Вона заспівала сучасну версію «Реве та стогне Дніпр широкий». Наступною зазвучала «Зацвіла в долині червона калина», яку виконали дівчата з хорового класу (Марія Примак, Ангеліна Сушко, Юлія Маковецька, Катя Андрусенко, Уляна Мельник, Мілана Швець, Каріна Мельник, Анна Склярова та Кіра Вахлярська).

— Свої поезії Шевченко писав з надзвичайною легкістю, наче жартома, — продовжує Богдана Семикоз. — Він міг не тільки слухати при цьому розмови інших, але й брати у них участь. Здавалося, минуло 210 років з дня народження Тараса Шевченка, а його сьогодні не лише пам'ятають, цінують, пишаються ним, а він у наш час навіть звучить. Сучасні виконавці все частіше звертаються за текстами пісень до українських класиків і саме Тарас Шевченко очолює за популярністю і частотою використання цей перелік. Я впевнена, що кожен з вас чув багато пісень, в основі яких покладено вірші Кобзаря. 

Одна з таких композицій — «Думи мої, думи», яку ми чули у виконанні Артема Пивоварова та Дорофєєвої. Її заспівали Ірина Горофянюк і Поліна Микитюк По тому Ірина Горофянюк разом із викладачем Богданою Семикоз виконали ліричну баладу «Тополя». Марія Примак, Єва Хаврук, Ангеліна Сушко, Ірина Горофянюк та Евеліна Бойко заспівали «Сонце заходить, гори чорніють», а Поліна Микитюк і Марія Примак — «Минають дні, минають ночі».

— Наш побратим Тарас Шевченко був надзвичайно талановитим, він не мав страху і завжди досягав свого, — каже Семикоз. — Я хочу, щоб вся Україна це побачила і це допомагало нам перемагати всі труднощі і всіх ворогів. Щоб українці були патріотами своєї держави і щоб про Україну знав увесь світ, про нашу солов’їну мову і що ми сильна і волелюбна нація.

Концерт завершився піснею «Борітеся, поборете», яку разом заспівали усі учасниці заходу.

 

Читайте також:

Співали «Думи мої, думи» і читали вірші Кобзаря

Наш захисник Дмитро Плотніцький зіграв роль Кобзаря у прем'єрі «Невідомий Шевченко»

ТОП сучасних пісень на слова Тараса Шевченка

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up