Махаринецька громада відзначає 410 іменини села та 299 річницю заснування церкви

Махаринецька громада відзначає 410 іменини села та 299 річницю заснування церкви
  • Розташований цей мальовничий край на березі річки Світня. Сама річка маленька та вона утворила собою каскад ставків.
  • Махаринці в нашій громаді, мабуть, є чемпіоном за кількістю ставків.
  • Тільки справжнім багатством в селі є самі люди.

У селі Махаринці є декілька напрямків розвитку. Це —  сільське господарство,  освіта та спорт. Чого тільки варта волейбольна команда села, яка здобула першість на благодійному турнірі де проти них виступали зіркові волейболісти. 

Кожне село має свою історію і Махаринці в цьому не виняток. З року в рік тут зберігають пам’ять тих, хто в різні періоди захищали рідну землю. Вітають нові сім’ї, ювілярів, довгожителів, ветеранів праці. Велику увагу в селі приділяють сім’ям довгожителям. Кожного року на день села відзначають ювілярів, хто ставав на весільний рушник 65, 60, 55, 50, 45, 40, 35, 30 і 25 років.

У Махаринецької громади 28 серпня подвійне свято. День села співпадає з престольним святом —Успінням пресвятої Богородиці. Щороку в Махаринцях на День села близько сотні сельчан серед нагороджених. Так було до 24 лютого 2022 року. Повномасштабне російське вторгнення і війна в Україні забрала всі наші гучні свята Відсвяткуємо після перемоги каже староста старостинського округу Наталія Василюк і звертається з вітальним словом до рідної їй громади

Відео дня

— Дорогі жителі нашого села. Махаринецький старостинський округ та працівники будинку культури щиро вітають вас з 410-ою річницею села та з Успінням пресвятої Богородиці. Ще це престольне свято називають Першою Пречистою. Бажаємо в такий важкий час нехай народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди поважного віку. Всім вам миру і впевненості у завтрашньому дні. Нехай наші серця наповнюються гордістю за своє рідне село, прагненням до єдності та порозуміння, а ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього. Нехай щастя, любов та достаток живуть у кожному домі і кожній родині. Миру всім нам!

Зі святом вас! — сказала староста старостинського округу Наталія Василюк Необійшлося на День села без музичного вітання. Піснею про село привітали односельців вокалісти і просто волонтери збору та комплектування посилок нашим захисникам співачки тріо «Кришталь»

 

Привітала громаду Махаринець на своїй сторінці  і міській голова Тетяна Єрмолаєва

— Шановні жителі села Махаринці! Від себе особисто, від імені апарату міської ради, виконкому та депутатського корпусу вітаю вас з 410-ою річницею села! Щиро бажаю вам здійснення усіх задумів, розвитку та процвітання! Нехай рідне село завжди залишається домівкою та прихистком для своїх жителів. Віри вам у безмежно щасливе майбутнє, сил та Перемоги! — йшлося в привітанні міського голови

Читайте також:

Їли пироги, слухали пісні та збирали гроші на ЗСУ: як село Козятин відзначило свої іменини

Сьогодні Успіння Пресвятої Богородиці: дізнайтеся про традиції, прикмети та заборони цього дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Дєордієва

    Вітаємо вашу громаду
  • Петро Сушко

    Церква вже не московитська?

keyboard_arrow_up