Люті козятинці запалили публіку в Чернівцях і Перемишлянах і зібрали для ЗСУ понад 30 тисяч

Люті козятинці запалили публіку в Чернівцях і Перемишлянах і зібрали для ЗСУ понад 30 тисяч
  • Козятинський гурт «Draft» поїхав підкорювати захід України. Наші хлопці стали хедлайнерами фестивалю «РокЕрія 2024», що проходив у Чернівцях, а наступного дня поїхали на Львівщину, де зіграли з військовим ветераном Зиновієм Медюхом.
  • Під час двох благодійних концертів гурт зібрав 33 тисячі гривень для наших захисників. Як зустрічали козятинчан — розповідаємо у нашій публікації

Гурт «Draft» — це п'ятеро талановитих та харизматичних музикантів: вокаліст Сергій Гайдучок, гітарист Сергій Нечай, басист Богдан Ільчук, барабанщик Ілля Мхеідзе та звукорежисер Костянтин Гончар. Їх знають не дише у рідному місті. У 2021 році «Draft» взяв Гран-Прі на всеукраїнському фестивалі в Умані, а від початку повномасштабного вторгнення хлопці активно підтримують військо і долучилися до благодійного фонду «Бойовий волонтер України». 

Найчастіше наші хлопці виступають у Києві та Вінниці, а нещодавно лютих козятинців, як їх називають на «RadioROKS», покликали до Чернівців. На запрошення відділу культури Чернівецької міської ради хлопці виступили на благодійному фестивалі «РокЕрія 2024».

— Ми поїхали на фестиваль разом із головою фонду «Бойовий волонтер України» Володимиром Буцієм, — розповідає Сергій Гайдучок, фронтмен гурту «Draft». — Перед виступом ми завітали на радіо «Буковинська хвиля 100 fm», де Володимир разом зі мною розповів про діяльність фонду та благодійні концерти гурту «Draft». Розказували ми і про Козятин.

Відео дня

На фестивалі «РокЕрія 2024» виступали сім гуртів. «Draft» став хедлайнером. На сцену хлопці вийшли третіми, щоб встигнути до комендантської години доїхати до іншого міста, де мали виступати наступного дня. Але про це трохи згодом. 

У Чернівцях «Draft» зіграв майже повноцінний концерт. Гості фестивалю почули «Лютий Козятин», «Маяк», нову пісню «Крила» та інші треки. Публіка зустріла козятинчан із захватом. Звісно, глядачі не могли одразу відпустити наших хлопців, тож на біс гурт ще раз зіграв «Запах рідного дому».

Фестиваль «РокЕрія 2024» мав благодійну мету — зібрати кошти для бойового підрозділу «Альбін». Він повністю сформований із добровольців. Там служать організатори фестивалю та велика кількість музикантів із Чернівців. Гурту «Draft» вдалося зібрати під час виступу 8300 гривень і всі ці кошти спрямували на бойовий підрозділ «Альбін».

— Нас взагалі дуже приємно вразило, що в Чернівцях існує єдиний в Україні станом на зараз рок-клуб, який заснувала міська рада, — каже Гайдучок. — Сподіваємося, що і в нашому Козятині теж буде такий, де молоді таланти зможуть розвиватись і будуть створюватись нові музичні гурти для підтримки культури української пісні.

Одразу після виступу учасники гурту поїхали на Львівщину, до міста Перемишляни. Тут вони зіграли другий благодійний концерт, де збирали кошти на пікап для 80 десантно-штурмової бригади.

— Концерт був дуже цікавий, — продовжує Сергій Гайдучок. — Ми розділили сцену із Зиновієм Медюхом. Це Людина з великої літери. Він військовий ветеран, бард. Сам він з міста Стрий і має свій гурт «Кулі». Після звільнення зі служби Зиновій Медюх постійно грає концерти на передовій, має спільні пісні з «Піккардійської Терцією» та Оксаною Мухою. 

У Перемишлянах лютих козятинців зустріли дуже тепло та голосно. Хлопці запалили публіку своїми піснями. І провели благодійний аукціон, на якому розіграли особливий лот.

— Перед концертом ми зробили прапор міста Перемишляни із логотипом «Draft», — ділиться Сергій Гайдучок. — На аукціоні його забрали за чотири тисячі гривень.

На біс хлопці знову зіграли «Запах рідного дому». Після виступу музикантам вручили подяку від начальника четвертого відділу Львівського районного центру комплектування та соціальної підтримки, підполковника Мащака. Цілу годину після концерту учасники гурту роздавали автографи та робили світлини із задоволеними слухачами. У Перемишлянах хлопцям вдалося зібрати 24 916 гривень. Ці кошти спрямували на 80 Десантно-штурмову бригаду.

— Дякуємо за ефір на радіо «Буковинська хвиля 100 fm» директору радіо Олегу Сірману та чудовій ведучій Марині Скінтей, організаторам фестивалю «РокЕрія 2024» Ігорю Олексюку, Катерині Козачук та Кирилу Нідєльському, а також меценатам і бізнесменам Перемишлян, за підтримки яких відбувся наш благодійний у Перемишлянах і які зробили великий внесок у закриття збору для 80 Десантно-штурмової бригади.

 

Читайте також:

У Глухівцях відбувся мистецько-благодійний захід на підтримку ЗСУ

Їли смаколики, дивилися «Кайдашеву сім'ю» та зібрали понад 21 тисячу гривень для ЗСУ

У Вівсяниках на благодійному заході для ЗСУ зібрали майже 48 тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Draft

    🔥❤️🔥
  • Лариса Цымбалюк

    Завжди вболіваю за гурт та радію його успіхам.
  • Елла Ильчук

    Молодці!!!

keyboard_arrow_up