Козятинці і порадували, і розчарували музикантів

Козятинці і порадували, і розчарували музикантів

У п’ятницю, 15 березня, в міському будинку культури відбувся концерт музикантів з військової частини №3008 Вінниці.

Оркестр Національної гвардії України приїхав розважити наших краян на запрошення міської ради. Кожен міг прийти, бо вхід був безкоштовним. Але наша розповідь не стільки про музикантів та про музику, як про байдужість одних і гостинність інших наших мешканців.

Скільки було в заповненому глядацькому залі прихильників духової музики, сказати важко. Адже не секрет, що жителі міста не дуже активні в подібних розважальних заходах. Повний зал заповнюється тільки тоді, коли виступають козятинськ діти. Щоб запрошені гості — професійні артисти «великої сцени» — відчували себе комфортно, в залі збирають масовку. Як правило, це учні ближніх шкіл. Так було і цього разу.

У репертуарі музикантів були сучасні твори, зарубіжна класика, твори минулих років, в тому числі початку 70-их. Музиканти виконували мелодії на духових інструментах і були акомпаниментом оркестру для солістів. Таких було четверо — Віктор Супрун, Руслана Корчак, Олег Юрчишин та Ольга Безпалько.

Відео дня

Після того, як прозвучало декілька музичних творів, нетерплячі школярі стали покидати глядацький зал. Спочатку такі вчинки старшокласників ніким не контролювалися. А коли відтік учнів з залу набув більш масового характеру, біля дверей виходу став черговий від педагогічного колективу. Тож іноді масовка може дати зворотній ефект. Усе це бачили музиканти і мабуть пережили не радісні моменти свого виступу.

Тільки військові музиканти покинули Козятин у хорошому настрої. Тому що серед мешканців нашого міста знайшлися люди, які своєю добротою і щирістю зуміли виправити ситуацію. Майже третина глядачів залу завершальний акорд музикантів слухали стоячи. Такий розвиток подій сподобався як музикантам, так і любителям оркестрової музики. Музиканти були задоволені, що в нашому місті є люди, які розбираються в мистецтві. Глядачі ж були задоволені, що почули ту музику, яку хотіли почути.

Музиканти зібрали свої валізи. А учні 11-А класу школи № 2 запропонували недавній випускниці їхньої школи та ведучій концертної програми Ользі Безпалько зробити фото на память. Після фото вони побажали одне одному «до зустрічі».

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up