Козятинський «Прометей» заспівав разом із Сергієм Гарнагою

Козятинський «Прометей» заспівав разом із Сергієм Гарнагою
  • Днями у Козятині відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ.
  • Виступив професійний концертний співак Сергій Гарнага та знаний у нашому місті народний аматорський хор ветеранів «Прометей».
  • Зі сцени звучали і народні, і сучасні пісні

У п’ятницю, 17 листопада козятинчан запросили до Міського будинку культури на благодійний захід — концерт на підтримку наших військових. У холі та в глядацькій залі встановили скриньки, аби всі охочі могли задонатити на ЗСУ. 

— Сьогодні ми зібралися у досить нелегкий час для нас, — сказала ведуча Ольга Безпалько. — У цей складний період ми всі усвідомлюємо, ми всі усвідомили, наскільки сильна держава. Сильна держава починається з сильної армії. А по-справжньому сильна армія лише тоді, коли вона має надійний тил. Сьогодні кожен з нас зможе не тільки насолодитися виступами наших талановитих артистів, а й ще на крок наблизити нашу спільну перемогу, зробивши свій внесок.

Відео дня

Концертну програму відкрив Сергій Гарнага, професійний концертний співак, лауреат міжнародних конкурсів. Він зачарував усіх глядачів оперним співом. Сергій Гарнага виконував народні та естрадні пісні, а також декілька іноземних композицій: він заспівав одні з найвідоміших хітів, які виконував італійський оперний співак Лучано Паваротті. У перервах між виступами глядачі підіймалися на сцену, щоб подарувати артисту квіти.

По тому на сцену вийшли учасники народного аматорського хору ветеранів «Прометей» разом із керівником Валентиною Гарнагою. Публіка зустріла хористів гучними оплесками. Цей колектив відомий багатьом козятинчанам, адже «Прометей» прославляє Козятинський край на різноманітних конкурсах вже чотири десятки років — цьогоріч у колективу буде ювілей.

Першою хористи заспівали «Сини України». Цю пісню вони присвятили усім, хто боронить наші домівки та чисте небо від російських окупантів. Співаючи, більшість хористок не могли стримати своїх емоцій — на очах бриніли сльози.

— Слова цієї пісні знають і дорослі, і малі, — анонсувала наступну композицію ведуча Ольга Безпалько. — Вона підадьорює, вона надихає до боротьби і сто відсотків станеться так, як у приспіві цієї пісні.

Заграли перші акорди відомого хіта «Горить, палає техніка ворожа». Глядачі співали її разом із хористами. Наступними «Прометей» виконали народні пісні — «Коли ти берегом ідеш» та «Їхали козаченьки».

Для глядачів, які завітали на концерт, підготували сюрприз. На сцену запросили Сергія Гарнагу і народний аматорський хор «Прометей» вперше заспівав разом із Сергієм. Вони виконали пісню «Гарний козак, гарний». Завершив концертну програму Гімн України. Ні, його не увімкнули в плей-листі. Поклавши руку на серце, хористи разом із Сергієм Гарнагою виконали його вживу. Глядачі у залі підвелися зі своїх місць і також поклали руку на серце. Після виступу керівнику хору «Прометей» Валентині Гарназі подарували квіти.

Наостанок до глядачів та артистів завернулася Світлана Рибінська, начальник відділу культури.

— Дорогі друзі, сьогодні дуже важлива подія, — сказала Рибінська. — Прекрасні артисти проводять благодійний концерт. Зібрані кошти будуть передані військовим, але найголовніше, напевно, інше. Те, що відбувалося на сцені — це інвестиція в майбутнє. Тому що прекрасна українська музика, прекрасна, міцна, справжня українська ідея несеться в наш український простір. І саме тому ми дуже міцні. Тому що ми любимо українське. Тому що ми віримо в Україну. Тому що ми українці. Я дуже дякую нашим артистам.

 

Читайте також:

У селі Зозулинці висадили сквер «Надії»

У Гуровецькій школі відбулася презентація книги Леоніда Шморгуна «Дзвони пам'яті»

Працівників культури вітав оркестр «Арката»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up