«Draft» зібрав на концерті 21 тисячу для десантників

«Draft» зібрав на концерті 21 тисячу для десантників
  • Перша культурна подія у Новому році відбулася минулої суботи. Козятинський гурт «Draft», відомий далеко за межами рідного міста, відіграв двогодинний благодійний концерт на підтримку збору для одного із підрозділів 80 Десантно-штурмової бригади.
  • Це було драйвово і душевно водночас: вітали з Днем народження юну глядачку, разом співали про те, що переможемо русню і розіграли ексклюзивні лоти у лотереї

Субота, 13 січня, міський будинок культури. За лічені хвилини розпочнеться концерт гурту «Draft» за підтримки благодійного фонду «Бойовий волонтер України». Хлопці зіграють, щоб допомогти закрити збір на автівку та буржуйки для одного із підрозділів 80 Десантно-штурмової бригади. Глядачі купують квитки і проходять до залу.

Гасне світло, підіймаються лаштунки і до публіки виходять фронтмен і вокаліст гурту Сергій Гайдучок, гітарист Сергій Нечай, басист Богдан Ільчук та барабанщик Ілля «Аквамен» Мхеідзе. Хлопці грають «Запах рідного дому» і «Зима».

Відео дня

— Привіт, наш рідненький Козятин, нарешті ми вдома, — звертається до глядачів Сергій Гайдучок. — Кайф!

Публіка кричить і свистить. Барабанщик б’є у барабани.

— Ви знаєте, для чого ми сьогодні зібрались? — запитує Гайдучок.

— Збір на ЗСУ, — вигукує хлопець із залу.

— Так, фонд «Бойовий волонтер України» збирає кошти для 80 Десантно-штурмової бригади, тому сьогодні ми не просто граємо концерт, а робимо гарну справу разом із вами. Усі кошти з концерту та продажу мерчу йдуть на закриття збору. Тому будемо сьогодні молодцями, так? Давайте, Козятин, живіше, — каже Сергій Гайдучок.

Ілля знову б’є у барабани. Гайдучок анонсує наступну пісню — «Уві сні».

— О, це такий мєдлячок, — каже Даша до Каті. Із перших пісень дівчата не змогли всидіти і стали біля стіни, щоб відриватися на повну. Згодом до них приєдналися інші хлопці з дівчатами.

— Класно, нам дуже приємно, — каже вокаліст «Draft» — Ми хочемо подякувати тим, завдяки кому тут взагалі може щось відбуватися. Слава ЗСУ, друзі, тому що це саме ті люди, які зараз тримають цю країну!

Коли заграли перші акорди «Чи це нам сниться», глядачі увімкнули ліхтарики на телефонах і підняли руки догори.

— Та щось нас тримає, друзі, — повторив останні слова куплету Гайдучок, коли музика стихла. — Переможемо, обов'язково. Ще раз хочемо подякувати Збройним силам України за життя.

Зал почав скандувати «ЗСУ ». Ілля Мхеідзе підтримав ритм і почав бити у барабани. Підключилися Сергій Нечай та Богдан Ільчук — хлопці почали імпровізувати і награли мелодію.

— Оце прям пісня вийшла така гарна. Молодці! — каже Гайдучок.

Перша частина концерту завершилася і на глядачів чекав приємний сюрприз — аукціон від гурту «Draft». На сцену вийшла ведуча Олена Кесарчук.

— На вулиці панує хуртовина та заметіль, тому зігріти нас можуть лише гарні донати для 80 Десантно-штурмової бригади. Тому хлопці запросили мене провести аукціон. Ви готові до шоу? — звернулася до глядачів Олена.

— Так, — вигукнули з залу.

— Поїхали, — каже ведуча.

Презентували перший лот — прапор Козятина із логотипом гурту «Draft». Перший такий стяг хлопці зробили минулого року спеціально до благодійного концерту, який відбувся у березні і його щасливою володаркою стала юна козятинчанка Мирослава. Цього разу прапор придбав козятинчанин Сергій за стартову ціну 1500 гривень.

Другий лот публіка зустріла із особливим захватом — глядачі кричали та свистіли, побачивши фотокартину учасників гурту. Її стартова ціна — 1000 гривень, а продали за 2000.

Третій лот — футболка «Рок назавжди» від друзів із рок-фан спільноти Житомира. Її придбали за 1000 гривень, давши вдвічі більше стартової ціни. Іменні палички барабанщика гурту «Draft» Іллі «Аквамена» Мхеідзе із лазерним гравіюванням купили за 1000 гривень. А п’ятий лот, тушонку-гайдушонку та паштет-гайдуштет, який робить фронтмен гурту «Draft» Сергій Гайдучок, продали за 600, хоча стартову ціну ставили 200 гривень.

Після аукціону публіка підтягнулася ближче до сцени. Сергій Гайдучок зіграв декілька пісень зі свого сольного проєкту і презентував новий трек про те, що ми переможемо русню. Глядачі підготувалися і співали разом із Сергієм — напередодні концерту Гайдучок у своєму інстаграм попросив усіх, хто прийде на концерт, вивчити приспів.

Під час пісні «Кольоровий сон» на сцену повернулися усі учасники гурту. Ілля Мхеідзе взяв до рук бас-гітару, а Богдан Ільчук сів за барабанну установку. Потім хлопці повернулися назад до своїх інструментів.

Найдрайвовіші пісні «Draft» залишили на закуску. Звісно ж, не обійшлося без «Лютого Козятина». Публіка співала разом із вокалістом. А потім хлопці почули, що в однієї із юних глядачок, Маші, День народження. Рокери підняли дівчинку на сцену. Спочатку увесь зал скандував «З Днем народження», а потім «Draft» зіграли для Маші приспів пісні Арсена Мірзояна «Вінні-Пух».

Останньою хлопці зіграли «Ножі» і вже хотіли йти, але публіка почала скандувати «На біс». Тож «Draft» виконали «Монолог», яку на біс грали вперше за історію існування гурту. 

Рокери попросили усіх глядачів підійти під сцену і зробили з усіма спільну світилину. А потім учасники гурту вийшли у фойє, де фотографувалися з охочими і давали автографи.

Спільними зусиллями «Draft» зібрав 21 030 гривень. Кошти спрямували на збір для 80 Десантно-штурмової бригади, щоб придбати для бойового підрозділу авто із хорошою прохідністю та буржуйки.

— Дякуємо відділу культури Козятинської міської ради за допомогу та дозвіл на проведення концерту, — каже Сергій Гайдучок. — Нам допомагало багато людей і всі одразу погодились стати частиною благодійного концерту. Дякуємо ведучій Олені Кесарчук. Дякуємо Олександру Орлову та його другу Івану Бірюкову за допомогу в організації аукціону. Також нам допоміг із лотом для аукціону Ярослав Масний. Він зробив нам фотокартину. Дякуємо нашим дівчатам, які продавали квитки та мерч: Анастасії Гайдучок, Олені Мельничук, Дарині Гончар та Кристині Присяжнюк. Дякуємо Миколі Лащуку за перевезення апаратури. Окрема подяка нашому найкрутішому звукорежисеру Костянтину Гончару за крутий звук, світло та вогні. І дякуємо нашим фотографам Віталію Грабовському та Ользі Тимощук.

Наостанок додамо, що збір на авто і тепло для 80 Десантно-штурмової бригади триває досі — поки що на рахунку менш ніж третина суми. Тож ми можемо разом допомогти закрити збір. Кожен донат, навіть невеликий, врятує наших бійців від холоду і дасть можливість швидко евакуюватися з поля бою і виконувати поставлені завдання. Номер картки Монобанк 5375 4112 0913 6253. Також донат можна надіслати за цим посиланням.

 

Читайте також:

Виготовили та відправили на передову більше 500 свічок, відвідали хлопців у госпіталі

Медикам 54 бригади, батальйону «Донбас», дуже не вистачає підзарядки

Теплі речі, свічки, дитячі малюнки: зозулинецькі волонтери відправили на фронт посилки

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up