Говорили про правопорушення підлітків і як запобігти насильству в сім’ї

Говорили про правопорушення підлітків і як запобігти насильству в сім’ї
  • Минулого тижня поліцейські провели у міській раді робочу зустріч.
  • Запросили старост, директорів шкіл, Службу у справах дітей та представників центру соціальних послуг аби налагодити співпрацю, щоб підлітки не порушували закон.
  • Що запропонували поліцейські — читайте у нашій публікації

У четвер, 9 листопада у міській раді відбулася робоча зустріч. Її ініціювали поліція та влада міста. Запросили очільників ліцеїв та гімназій, старост Козятинської громади та представників структур, які займаються дітьми — Службу у справах дітей та Центр соціальних послуг.

На початку зустрічі заступник начальника відділення поліції, начальник сектору взаємодії з громадою Євгеній Трайдакало розповів, що наразі Козятинську громаду обслуговує сім поліцейських офіцерів громади. Також у поліції працює три ювенальних поліцейських, які обслуговують усі громади колишнього Козятинського району. Ювенальні поліцейські займаються профілактикою правопорушень серед неповнолітніх.

— Незважаючи на те, що у нас в державі війна, в повсякденному житті у нас надалі продовжуються і не зникають наші проблеми із суспільством, — каже Трайдакало. — Днями у Калинівській громаді повішалася неповнолітня. Поки ще з’ясовуються усі обставини цієї справи. Не дай Бог, щоб у нас такі випадки були. Наша задача вживати всіх заходів щодо недопущення дітьми будь-яких кримінальних чи адміністративних правопорушень.

Відео дня

За словами поліцейських, трапляються випадки, коли учні приходять до школи у нетверезому стані. Правоохоронці фіксували випадки, коли неповнолітнім продавали алкоголь, хоча це заборонено законом. Те саме стосується і цигарок. Тому Євгеній Трайдакало запропонував директорам шкіл запрошувати на загальні батьківські збори поліцейських офіцерів громади чи ювенальних поліцейських, аби вони проводили виховні бесіди з батьками, щоб у подальшому попередити скоєння підлітками правопорушень.

— Ще один важливий момент — це вчинення домашнього насильства, — продовжує Євгеній Трайдакало. — У нас є випадки і вони непоодинокі, коли домашнє насильство вчиняється в присутності неповнолітніх дітей, а також коли домашнє насильство вчиняють неповнолітні діти відносно батьків. Це сім’ї, в яких батьки абсолютно втратили свій авторитет і право керувати своєю дитиною і тоді вже дитина керує батьками. Раніше однією з форм покарання за домашнє насильство були громадські роботи. Ми будемо виходити з пропозиціями в суді і просити, щоб до порушників застосовували громадські роботи, тому що це було ефективно і корисно для громади.

Ще одна не менш ефективна форма боротьби із домашнім насильством — корекційна програма, яку проводять із особою, яка вчинила насильство. Раніше при райдержадміністрації був спеціаліст, який цим займався. Втім як повідомив Ігор Гасюк, директор Центру надання соціальних послуг, поки що у Козятинській громаді такого спеціаліста немає.

Представники поліції запропонували визначити найбільш проблемні у громаді сім’ї, аби в подальшому декілька разів на тиждень поліцейський офіцер громади чи ювенальний поліцейський спільно з представниками Служби у справах дітей та Центру надання соціальних послуг робили по них об’їзд, перевіряли і за потреби складали протокол у разі виявлення правопорушення.

— Маємо також прохання до старост, — сказав Євгеній Трайдакало. — У нас є необхідність здійснювати спільний прийом громадян по старостинським округам. Надайте пропозиції керуючій справами виконкому, оберіть день і ми будемо виїжджати безпосередньо у старостинські округи, так само, як ми виїжджаємо в інші громади для перереєстрації зброї. Тому що людина з Пиковця чи з Пустохи не приїде на прийом до поліцейського у Кордишівку, де є станція, чи в Козятин, де станцію облаштують.

 

Читайте також:

Шахраї атакують новою схемою «розводу». Як не потрапити на їх гачок?

Розсилають листи про перерахунок грошей від імені посадових осіб Хмільницької РВА — це фейк

У Козятині «на гарячому» впіймали раніше судимого збувача канабісу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Козятинський місцевий центр з надання БВПД

    Прикро, що на цей захід не запросили працівників системи безплатної вторинної правничої допомоги, які здійснюють захист постраждалих від домашнього насильства.
  • Watering Yampi

    В бурсі потрібно побільше тримати дітей у візді,кидаються без приводу навіть ,дикарі

keyboard_arrow_up