Субсидія на неопалювальний сезон: кому перерахують автоматично

Субсидія на неопалювальний сезон: кому перерахують автоматично
Фото ілюстративне
  • У Пенсійному фонді опублікували роз’яснення стосовно житлових субсидій.
  • Розповідаємо, кому треба звернутися з документами повторно, а кому зроблять атоматичний перерахунок

Житлова субсидія на опалення, газ та світло для централізованого, автономного та індивідуального опалення розраховується у квітні та жовтні з урахуванням опалювального сезону, який зазвичай триває з 16 жовтня по 15 квітня. Позаяк опалювальний сезон цього місяця завершиться, субсидії будуть перераховувати повторно.

Для більшості споживачів житлові субсидії перепризначать автоматично, на підставі наявної у Пенсійному фонді інформації. Але лише за умови, що ваші дані про майновий стан чи склад родини не змінилися. Якщо ж зміни відбулися, вам необхідно повідомити про це Пенсійний фонд протягом 30 днів.

Повторно подати заяву та декларацію на одержання житлової субсидії у неопалювальний період необхідно у разі, якщо:

Відео дня

«Виключно на підставі звернення громадянина надається на неопалювальний сезон також житлова субсидія, якщо в опалювальний сезон розмір плати за житлово-комунальні послуги, внеску/платежу на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування не перевищував обсягу обов’язкового відсотка платежу. Тобто субсидію було призначено 0,00 грн.

Якщо зазначені домогосподарства претендують на призначення житлової субсидії на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня), — представники такого домогосподарства мають у зручний для себе спосіб подати до органу Фонду заповнені належним чином нові заяву та декларацію.

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку неопалювального (опалювального) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання», — пишуть на сайті Пенсійного фонду України.

Як враховуються доходи?

Якщо житлову субсидію призначають з початку неопалювального сезону, враховують середньомісячний сукупний дохід за третій та четвертий квартали попереднього календарного року.

Пенсійна виплата при цому враховується в розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року.

Подати документи на субсидію можна звернувшись безпосередньо до Пенсійного фонду, відправивши лист поштою на адресу Пенсійного фонду, через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду або мобільний застосунок.

Також документи на оформлення субсидії можна подати до уповноважених посадових осіб виконавчих органів сільської, селищної чи міської ради вашої територіальної громади, через Центр надання адміністративних послуг або через «Дію».

 

 

Читайте також:

Великдень 2023: у скільки обійдеться свято та на скільки зросли ціни за рік

ТОП-10 найбільш високооплачуваних вакансій області

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up