Скільки нам вартує утримання автомобілів міської ради

Скільки нам вартує утримання автомобілів міської ради
Фото ілюстративне
  • Не лише народні депутати Верховної Ради користуються службовим транспортом.
  • Власні автопарки, які утримуються за рахунок бюджетних коштів, мають також органи місцевого самоврядування. Козятин — не виключення.
  • Скільки автівок на балансі нашого виконкому, хто ними користується, і скільки коштів пішло на бензин та їх утримання — дізнавалися наші журналісти

Автопарк зі службовими автомобілями, якими користуються чиновники різних рівнів — доволі поширена практика. Службові авто мають не лише загальнодержавні органи, такі як Верховна Рада чи Офіс Президента України. Власні автопарки, хоч і значно скромніші, мають також міські ради, зокрема і Козятинська.

Аби дізнатися, скільки автомобілів перебуває на балансі виконавчого комітету нашої міської ради, ми надіслали інформаційний запит. Минулого тижня отримали на нього відповідь і тепер розповімо вам, скільки наших податків пішло на утримання автомобілів впродовж 2023 року, а також за які суми ці машини придбали. Адже то також були бюджетні гроші.

За даними, які ми отримали у відповідь на інформаційний запит, за виконавчим комітетом Козятинської міської ради рахується чотири службових транспортних засоби. Але користується міська рада не всіма цими автівками. Чому так — дізнаєтеся трохи згодом.

Відео дня

Почнемо з машини Skoda SuperB, 2013 року випуску. Цю легкову автівку придбали ще у 2018 році, за каденції попереднього міського голови Олександра Пузиря. На той момент, коли її купували, машина коштувала 529 тисяч 920 гривень. За нашими спостереженнями, «Шкодою» пересувається міський голова Козятина. Тобто, до завершення своєї каденції цим службовим авто користувався Олександр Пузир, а нині — Тетяна Єрмолаєва. Принаймні, ми не раз бачили її за кермом цього автомобіля.

Впродовж минулого року вищезгадана Skoda SuperB наїздила пального на 152 тисячі 679 гривень і 68 копійок. Саме стільки, за даними, які ми отримали у відповідь на інформаційний запит, витратили на закупівлю бензину за період 2023 року. Службова автівка спожила 2932 літри пального за увесь попередній рік. Ще 10 тисяч 130 гривень і 5 копійок пішло на ремонт та технічне обслуговування машини. Тож загалом за 2023 рік утримання Skoda SuperB коштувало нашому бюджету 162,8 тисячі гривень.

Минулого року виконавчий комітет Козятинської міської ради придбав ще один службовий автомобіль — Renault Duster, 2022 року випуску. За цю машину заплатили 841 055 гривень і 40 копійок. Попри те, що власником автівки є виконком, користується транспортним засобом Служба безпеки України. Тому скільки коштів пішло на бензин, ремонт і технічне обслуговування цієї машини, сказати ми не можемо — у відповідних графах у відповіді на наш інформаційний запит стоять прочерки. Хоча не виключено, що у 2023 році з бюджету Козятинської територіальної громади Службі безпеки України виділяли кошти на пальне для Renault Duster.

Також на балансі виконавчого комітету нашої міської ради є два «не ходових» авто, які залишилися у спадок від нині неіснуючих сільських рад, що увійшли до складу Козятинської територіальної громади. Це — Таврія ЗАЗ 110207, 2004 року випуску. Її придбали за 17 тисяч 100 гривень. Авто перебуває у користуванні міської ради та Махаринецького старостинського округу.

Другий транспортний засіб — Славута ЗАЗ 110307, 2003 року випуску. Його купили за 19 тисяч 588 гривень. Машина перебуває у користуванні міської ради та Сокілецького старостинського округу. Обидва авто у неробочому стані, тому кошти на бензин та їх утримання у 2023 році не проводили.

 

Читайте також:

Частину будівлі на Пилипа Орлика продають за 4,5 мільйона

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up