Частину будівлі на Пилипа Орлика продають за 4,5 мільйона

Частину будівлі на Пилипа Орлика продають за 4,5 мільйона
Фото зі сторінки аукціону
  • На перехресті Героїв Майдану і Пилипа Орлика, навпроти центральної площі Козятина стоїть триповерхова будівля.

  • Половина цієї споруди належить Махнівській громаді.

  • Сільрада вирішила продати її з молотка. Хто має викупити будівлю?

На початку лютого Махнівська сільська рада виставила на аукціон частину будівлі на Пилипа Орлика, 8/26, що розташована у Козятині. Козятинчани часом називають цю споруду «Орантою», через вивіску страхової компанії, що висить на фасаді. До чого тут Махнівка, якщо будівля у Козятині? А все тому, що половина цього приміщення належить Махнівській громаді.

Колись частиною споруди, про яку йде мова, опікувалася Козятинська районна рада. Навесні 2020 року стало відомо, що Козятинський район розформують і за декілька місяців до своєї ліквідації Козятинська райрада пробувала передати частину цього приміщення у господарське відання «Козятинської ради сільськогосподарських підприємств». Ухвалили навіть відповідне рішення. Хмільницька районна рада, яка стала правонаступницею ліквідованих Калинівської та Козятинської райрад, скасувала це рішення про передачу і збиралася прийняти половину будівлі на Пилипа Орлика до комунальної власності Хмільницького району. Але щось пішло не так, бо виявилося, що у цього приміщення вже є власник і це Махнівська громада. 

За даними аналітичної системи YouControl, Махнівська сільська рада зареєструвала право власності на будівлю за адресою Пилипа Орлика, 8/26 у Козятині. За яких саме обставин і коли Козятинська районна рада передала це майно, нам невідомо, але 864,9 квадратних метра у самісінькому центрі Козятина стали належати Махнівці.

Відео дня

Про те, щоб продати цю будівлю, у Махнівській сільській раді говорили ще у 2021 році. І в 2024-му це нарешті станеться, адже, як ми писали вище, приміщення виставили на аукціон. За даними сайту Української універсальної біржі, стартову ціну лоту визначили в розмірі 4 062 540,83 гривні. Сам аукціон мав відбутися після 9 лютого.

Пропозицію подав тільки один учасник — непедівська агрофірма «Світанок». Вони запропонували за цю будівлю 4,5 мільйона гривень. Оскільки ніхто інший не подав заявку, аукціон не відбувся. 

Натомість у четвер, 15 лютого, виконком Махнівської сільської ради ухвалив рішення, за яким погодився продати частину будівлі на Пилипа Орлика 8/26. Як зазначено у тексті, позаяк «Світанок» був єдиним учасником, агрофірма може викупити приміщення за ціною, яку запропонувала на аукціоні — 4,5 мільйона гривень.

Додамо, що Махнівська сільська рада пробувала продати вищезгадане приміщення на відкритих торгах вже не вперше. У системі Української універсальної біржі ми знайшли аукціон, який оголошували у липні 2022 року. Тоді стартову ціну за частину приміщення у самісінькому центрі Козятина встановили в межах щонайменше 5 мільйонів гривень. Мабуть, бажаючих придбати нерухомість за ці кошти не знайшлося, тому торги не відбулися.

У вересні того ж 2022 року половину споруди на Пилипа Орлика, 8/26 виставили на продаж повторно, але цього разу за зниженою стартовою ціною — 2,5 мільйона гривень. Втім і тоді покупець не знайшовся, тому що торги знову відмінили.

 

Читайте також:

Тягнули трьома тракторами, витягнули — четвертим. Як у Махнівці з болота рятували вантажівку

Махнівка зустрічала Петра Скрипку з «Марафоном добра»

У Махнівській громаді облаштували приміщення денного стаціонару

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Yurii Shcherbatyuk

    А в Козятинського  збу питань не виникає,що пидари оплату вже отримали?
  • Игорь Ильчук

    Хай заберуть свою цеглу до себе,а земля це частина нашої громади.

keyboard_arrow_up