Що мають за душею очільники громад Козятинщини

Що мають за душею очільники громад Козятинщини
  • Національна агентство з питань запобігання корупції відновило доступ до електронних декларацій.

  • Ми переглянули, що декларували голови наших ОТГ за 2021 та 2022 роки.

  • Хто має найбільше землі, у кого мільйонні заощадження, а хто з голів не має авто

Щороку ми робили огляд декларацій чиновників. Так було до початку повномасштабного вторгнення, адже відповідно до законодавства, особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також посадові особи, які одержують заробітну плату із бюджету, зобов’язані подавати декларації про свої доходи, грошові активи та майно. Коли рашисти почали наступ на Україну, на певний час декларування зробили необов’язковим, втім у жовтні минулого року чиновників знову зобов’язали подавати декларації. До кінця січня 2024 року вони мали поінформувати про свої статки і майно за 2021 та 2022 роки. Що й зробили. А ми переглянули документи і розповімо вам, що декларували голови наших громад.

Рекордсмен за кількістю земельних ділянок — голова Глуховецької селищної ради Олександр Амонс. Він задекларував їх шість. Одна — у Зозулинцях, решта — в Глухівцях, а також Олександр Амонс задекларував два будинки у Глухівцях. Ще одна земельна ділянка у Глухівцях належить дружині. Має подружжя також автівки — згідно із декларацією, Олександру Амонсу належить легковик ВАЗ, а його дружині — Volkswagen Passat.

За 2021 рік Олександр Амонс задекларував 288,5 тисячі заробітної плати, а також 20,1 тисячі соціальних виплат і 2000 спадщини. За 2022 рік голова селищної ради задекларував 296,3 тисячі заробітної плати і 2 257 гривень соціальних виплат. Грошові активи у подружжя відсутні.

Відео дня

Натомість в очільника Махнівської сільської ради Павла Кузьмінського заощадження були. За 2021 рік вони на двох із дружиною задекларували 188,7 тисячі гривень і 960 доларів (це орієнтовно 26,1 тисячі в гривнях за курсом Національного банку України станом на 31 грудня 2021 року). Тож загалом подружжя Кузьмінських у 2021 році мало на банківських рахунках і в готівці приблизно 214 тисяч гривень. У декларації за 2022 рік заощаджень трохи менше — 174 тисячі гривень і 965 доларів (це орієнтовно 35,2 тисячі в гривнях за курсом станом на 31 грудня 2022 року), що разом становить приблизно 209,2 тисячі гривень.

Що стосується доходів, то за 2021 рік Павло Кузьмінський задекларував 398,2 тисячі гривень заробітної плати і ще 218,1 тисячі пенсії. А в 2022 доходи очільника Махнівської громади зросли: заробітна плата за рік становила 481,6 тисячі, а пенсія — 238,3 тисячі.

Павло Кузьмінський має чотири земельні ділянки у Козятині, Махнівці та селі Малий Крупіль, що на Київщині. Ще дві земельні ділянки та житловий будинок у Махнівці, відповідно до декларації, належать дружині. Крім того, очільник Махнівської громади має квартиру у Вінниці та гараж у Махнівці, автівку «Шкода Октавія Тур», вантажівки ГАЗ-53 і трактор. Дружині належить легковий автомобіль ВАЗ. 

Натомість у голови Самгородоцької сільської ради Сергія Лановика автомобілів немає. Зате є квартира у Вінниці і три земельних ділянки у Миколаївці, Самгородку і Голубівці, що на Калинівщині.

За 2021 рік Сергій Лановик задекларував 299,1 тисячі заробітної плати, 78,6 тисячі пенсії та 38,5 тисячі від здачі в оренду майна. У 2022 році задекларував 428,4 тисячі заробітної плати, 83,8 тисячі пенсії та 31,7 тисячі гривень від здачі майна в оренду. Грошових активів не має.

Наостанок ми залишили декларації голови Козятинської громади Тетяни Єрмолаєвої. Їй належить частина квартири, будівля магазину і три земельні ділянки у Козятині, а чоловікові — житловий будинок у Козятині. Також Тетяна Єрмолаєва задекларувала об’єкт незавершеного будівництва — будинок у Козятині. Очільниця Козятинської громади має автівку BMW і трактор, а чоловік — легковик Mercedes-Benz, три вантажівки і трактор.

За 2021 рік Тетяна Єрмолаєва задекларувала 311,1 тисячі заробітної плати. Крім того, подружжя мало у 2021 році заощадження у готівці — 800 тисяч гривень і 24 тисячі доларів (це приблизно 654,6 тисячі у гривнях за курсом станом на 31 грудня 2021 року). Разом грошові активи становлять орієнтовно 1,4 мільйона гривень, належали вони чоловікові Тетяни Єрмолаєвої.

За 2022 рік голова Козятинської міської ради задекларувала 356 тисяч заробітної плати, 300 гривень профспілкових виплат і 100 тисяч доходу від відчуження рухомого майна. Також у декларації Тетяни Єрмолаєвої за 2022 були готівкові заощадження — 900 тисяч у гривнях і 24 тисячі доларів (це приблизно 877,6 тисячі у гривнях за курсом станом на 31 грудня 2022 року). Разом це орієнтовно 1,7 мільйона гривень, належать вони чоловікові Тетяни Єрмолаєвої.

 

Читайте також:

Бюджет-2024: на що підуть наші податки

НМТ 2024: перелік предметів та строки проведення

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Валерий Бенаш

    Лякалки-страшилкі...
  • удача завжды

    ни одын  очильнык  не  обиженый...вси мають  и земельни  дилянкы...та й по декилька.....а от мий чоловик все свое жыття був вийськовым.. та й переселенцем из  донецька...ходылы не одни  порогы оббывалы  чыновныцьки..поставылы правда на чергу.на жытло ....нн...за номером....бо ж не мае в мисти ни жытла ..ни земельнои  дилянкы....так и пишов в а.т.о залышывшы в донецьку свий  труд. .жытло.  бо ж це .простый  смертный..йому не було ничого .. зато  в  чыновныкив  багато и земель..дилянок.  и квартыры чуть не на кожного члена симьи...тай платня державна  що аж  зашкалюе.....так  и маемо и жыемо и крулюемо....
  • Мария Касьяненко

    Але наша більше всіх працювала, бо зарплата більша за всіх. Але ж по ній хіба не видно, що не доїдає

    Олена Дерев'янко reply Мария Касьяненко

    Ви задайтесь питань чому якийсь голова сіль.рад,має зарплату в 300 тисяч😂а ви все тільки Єромолаєву бачите

keyboard_arrow_up