Регулюють ціни на деякі продовольчі товари. Їх список та можлива максимальна націнка

Регулюють ціни на деякі продовольчі товари. Їх список та можлива максимальна націнка
  • В Україні впровадили державне регулювання цін на окремі продовольчі товари вітчизняного виробництва. Націнка на ці продукти не має перевищувати 10 відсотків.

Ціну регулюють задля створення в умовах воєнного стану ефективної системи забезпечення цінової стабільності та стримування інфляційних процесів на ринку продовольства. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 19.06.2023 р. №650.

Державне регулювання цін торкається окремих продовольчих товарів вітчизняного виробництва у вигляді встановлення граничного рівня торговельної надбавки (націнки) в розмірі не більше 10 відсотків.

До таких товарів наразі відносяться:

Відео дня
  • молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці),
  • борошно пшеничне вищого сорту,
  • хліб житньо-пшеничний,
  • батон,
  • яйця курячі категорії С1,
  • птиця (тушки курячі, четвертини тушки курячої),
  • олія соняшникова рафінована.

Контролювати ціни має Держпродспоживслужба.

— Враховуючи викладене, у разі, коли споживачами зафіксовано окремі факти можливих порушень законодавства у сфері ціноутворення, звертаємось з проханням повідомляти про них Держпродспоживслужбу чи її територіальні органи, — зазначають у вінницькій ОВА. — У зверненні про порушення прав та законних інтересів необхідно зазначити інформацію про назву і організаційно-правову форму суб'єкта господарювання (ФОП, ПП, ТОВ тощо), його місцезнаходження, а також, за можливості, додати копії наявних документів, що можуть підтверджувати факти порушень (чеки, квитанції, фотографії цінників тощо).

На Вінниччині запустили «медичний» чат-бот. Там є необхідна інформація галузі медицини, а також вакансії для козятинчан. Розповідаємо, кого шукають та як користуватися ботом:

 

Читайте також:

ЦРЛ не кластерна, а загальна: визначили мережу закладів охорони здоров’я області

«Ви є янголами, які рятують життя». У Козятині медичних працівників привітали з професійним святом

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up