Вартовий на сторожі, трамплін у парку та вічні проблеми на дорогах

Вартовий на сторожі, трамплін у парку та вічні проблеми на дорогах
  • Козятин у фото. Періодично ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу під приціл камер потрапила лоза, що впала на тротуар, кронування дерев, трамплін у міському сквері та благоустрій біля «Червоного маркету»

Перше фото ми зробили на вулиці Горіховій. Минуло три дні після дощу, а калюжа — майже на всю ширину вулиці. Навіть важко уявити, як її обходять місцеві жителі і в дощ, і після дощу.

На вулиці Грушевського ми помітили жінку-двірника, яка підмітала тротуар і край дороги березовим віником. Цей кадр привернув нашу увагу через те, що жінка ще й дорогу «ремонтувала» — дорожний пил змітала на купи, а камінчики і крупний пісок — у невелику яму на дорозі.

Відео дня

Коли вже заговорили про ями на дорогах, то варто зауважити, що в місті почали ямкові ремонти. Спеціалісти-дорожники пояснювали, що  ямковий ремонт — це відновлення асфальтобетонного покриття доріг або майданчика там, де утворилися ями, вибоїни тощо і проводиться він у суху погоду, температура асфальту при гарячій укладці вирізаної ділянки не повинна бути нижчою 120 градусів за Цельсієм.

Вулиця Героїв Майдану вся в тріщинах і нерівностях. На згаданій вулиці вирізано десяток карт (так називають дорожники ділянки, які потім закладають асфальтом при ямковому ремонті). Але ямковий ремонт тут мало чим змінить ситуацію з якістю дороги. Тут треба проводити капітальний ремонт. Ямковий ремонт у таких випадках — це гроші на вітер — кажуть люди, які у свій час мали стосунок до ремонту доріг.

Про стихійні смітники ми писали не раз. Одні силами комунальників і громади ліквідовували та їх не меншало. Іноді вони зароджуються на рівному місці. Для прикладу, працьовитий господар сполов від бур’яну власний город і відніс бур’ян через дорогу вулиці Джерельної. За два тижні там виріс стихійний смітник.

А в селі Козятин ми помітили два великі стихійні смітники. Перший — неподалік від річечки, коли їхати на Вернигородок. До розваленої хати сміття зносять мішками.  Другий смітник виріс у селі Козятин між провулком Крайнім і вулицею Вінницькою. Жителі мікрорайону скаржаться.

— Ми кожного року, щоб не було смороду, закопуємо біля сміттєзвалища дохлих котів, собак і дохлу птицю. Мусимо тих тварин і птахів закопувати, скоро приїдуть в гості внуки, як вони мають дихати чистим повітрям? — запитує  пані Ліда.

В міському парку діти з плит зробили трамплін для стрибків для скейтів і самокатів. Коли під час трюку один із двоколісних розлетівся на дві частини, охочих стрибати з трампліна поменшало. Ми запитували перехожих у парку, як їм така дитяча забавка. Люди більш солідного віку казали, що той трамплін не при місці поставили. В темну пору доби на нього можна наскочити і травмуватися.

Молодь іншої думки. Кажуть — парк до комендантської години освітлюється, а в комендантську годину там вже ніхто не ходить.

В останній день квітня трамплін у парку припинив своє існування. 

— Якби ви тільки бачили, як раділи діти біля цього трампліна, — кажуть двоє козятинчанок і обоє Валентини і одна з них додає: — Їм треба зробити щось подібне. Тому що цей трамплін хтось розібрав і плити й бруківку забрали. 

Вже декілька тижнів недалеко від автостанції, що на вулиці Довженка, на тротуарі лежить звалена вітром лоза і нікому до неї немає справи.

На вулиці Пилипа Орлика біля магазину «Червоний маркет» пофарбували лавку. Ніби дрібниця, а яка приємна.

Останнє фото ми зробили в дворі вулиці Грушевського. Там на килимі знайшов собі затишок пес, який віддано охороняє спортивний майданчик. Кажуть, інколи він гавкає, коли дорогою йде хтось із незнайомих йому людей. З Рудиком ми не були знайомі, але в супроводі Петра Чорного пес сприйняв нас за своїх і не гавкав

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Люда Коновальчук

    Ви ще забули до фотографувати бившу флюрографію по провулку Лікарняному що зробили з неї там постійно відкриті двері збираються всі кому не лінь поки горіло по вулиці світло терпимо було ходити,а вже тиждень світла нема не так далеко від центру кажись від поліції ніхто уваги не звертає на будівлю цю кому вона належить
  • Лілія Бондар

    Позор  можновладцям,скільки того центру в місті,можна зробити з нього супер місто,а куди дівають кошти і де ті ,,хазяї"?!!!

keyboard_arrow_up