Листям замітало подвір’я, сухостої валило на дорогу, а в лісі корчувало дерева.

Листям замітало подвір’я, сухостої валило на дорогу, а в лісі корчувало дерева.
  • Негода, яка розгулялася Козятинщиною в ніч з 27-го на 28-е жовтня добавила роботи дорожники службам та енергетикам.
  • Якщо на дороги в цілому падали дерева, які віджили своє, то в лісі вивертало дерева з корінням.
  • Репортаж з місця події.

Перший дзвінок про негоду нам надійшов від наших знайомих Марії і Віктора. Вони цікавилися чи встояли від поривів вітру дерева у міському парку та парку залізничників. За інформацією, яку ми на той час мали, окремі гілки з дерев поламало, а дерева ніби стоять.

Потім Віктор став розповідати, що разом листям від сусіда занесло вітром на його подвір’я десятків зо два волоських горіхів. Він пригадав, що якось став свідком, коли масивна тополя за метрів 300 перекрила йому дорогу. 

— Планували з дружиною поїхати в суботу до її батьків, а дорогою на Кашперівку стоять сухі тополі, — ділиться побоюваннями Віктор.

Відео дня

— Поїдете до мами Тамари, коли вітер стихне, — порадили ми пану Віктору.

З наших джерел ми знали, що енергетики і дорожники вже борються з наслідками стихії.

Спробували дізнатися, як справи з деревами, що ростуть у лісі. В угідді «Сестринівська дача» повідомили, що декілька ясенів точно звалило. Тільки порахувати всі збитки, які нанесла лісовому господарству стихія, вони будуть знати, коли можна буде зайти в ліс.

Те, саме тільки, іншими словами сказали нам у райагролісі:

— Такі пориви вітру не всі дерева переживуть. Але у ліс можна буде зайти, коли пориви вітру будуть меншими ніж 12 метрів в секунду, — розповіли в райагролісі і додали, що на ділянці дороги Самгородок — Збараж дерева попадали та порвали дроти електроліній.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up