Гості з Житомира, покинута автівка, лебеді та водне хрещення

Гості з Житомира, покинута автівка, лебеді та водне хрещення
  • Козятин у фото. Періодично ми об’їжджаємо околиці нашого міста
  • в пошуках цікавих фото. Цього разу під приціл камер потрапили маленькі артисти з Житомира, продавчині з «Козятин хліб»,
  • майстровиті лелеки та скошені порослі біля Божого джерела.

Перше фото ми зробили у фірмовому магазині «Козятин хліб». Наші земляки купують тут хліб, тому що він завжди свіжий і вибір хороший. Коли потрібного хлібного виробу немає, продавці пропонують інший сорт. Тож рідко так буває, щоб за хлібом не було черги покупців.

На вулиці Василя Земляка співали патріотичних пісень маленькі артисти з Житомира. Зі слів мами вокалістів, діти їздять з благодійними концертами по всій Україні. 

Відео дня

У Вернигородку біля соснового бору є «Боже джерело». Ним опікувався майстер бляшаних справ 85-річний Олександр Голодняк. Та з ним сталася біда, зламав він ногу і хвилювався, хто ж скосить доріжку біля сосняка і біля будиночка з криничкою? Але світ не без добрих людей. Щоб скосити високу траву на доріжці, яка веде до джерела,  директор СТОВ Вернигородоцьке Володимир Шубович дав техніку. Аа де вона не могла заїхати, навели лад настоятель церкви Святого Пророка Іллі отець Роман з прихожанами храму.

 

На вулиці Миру ранньою весною енергетики зняли з електроопори гніздо лелек. Птахи, прилетівши з вирію, взялися будувати гніздо на тому ж місці. Тоді був сильний вітер, і вони його ледве заклали, тільки воно у них вийшло якесь овальне і трохи перекошене. Поки мама лелека сиділа на яйцях, тато продовжував будівлю гнізда. На архітектора лелека ніде не вчився, але змайстрував він кубельце за кращих нормативів пташиного проєкту. Коли лелеки відлетять, пані Світлані, біля будинку якої птахи живуть більше 15 років, і іншим птахолюбам буде не просто гніздо зняти і опустити його у заготовлений ще з весни металевий каркас.

Уже коли заговорили про друзів наших менших, то не можна не зупинитися біля «Клубного» ставка. Відразу до людей пливуть білі і сіренькі лебеді в надії, що їх почастують чимось смачненьким.

Не годуйте влітку королівського птаха, як би то не було цікаво. Це тільки може зашкодити його здоров’ю.

Наступне фото ми робили по дзвінку. Небайдужі люди зателефонували нам і розповіли, що вже другий день на вулиці Січових Стрільців на одному місці стоїть автівка, а водій до неї не підходить. Занепокоєні люди так перейнялися здоров’ям водія, що крім преси на місце пригоди викликали ще й поліцію.

Але нічого страшного не сталося. У згаданої автівки були несправності з ходовою. На їх усунення знадобилося майже дві доби.

На ще одне фото за викликом ми трохи запізнилися. Свідки тих подій Валерій і Сергій розповіли, що на ставочку Талимонівського пляжу було дуже багатолюдно. Десь із сотня стояли на березі, а пастор церкви заводив у воду близько десяти віруючих чоловічої статі і дівчина була. 

— Ми з Сергієм із самого ранку ловили рибу на ставку, навіть кльову не бачили, а коли пастор занурив у воду дівчину, у мене короп потягнув спінінг у воду, ледве встиг перехопити. Витяг коропа десь на кіло, може трохи більше. А коли освячена дівчина вийшла з води, риба знов перестала брати. Може співпадіння, а може освячені хлопці та дівчата рибу притягують, — жартує Валерій.

Останнє фото ми зробили на ринку, що на вулиці Василя Земляка. Там жінка пенсійного віку продавала великоквіткові гладіолуси голландського сорту Oscar. 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up