Амброзія буяє, алергіки страждають Надія — на «Чисте місто»

Амброзія буяє, алергіки страждають Надія — на «Чисте місто»
  • До редакції нашого щотижневика звернулася мешканка центру міста Олена.
  • Вона повідомила, що на вулиці Січових Стрільців недалеко від «Зеленого дому» є закинутий будинок.
  • Навколо нього росте і скоро зацвіте амброзія, — рослина, яка в період цвітіння своїм пилком може завдати шкоди здоров’ю людям, що страждають на алергію.

Приїхавши за вказаною адресою, ми помітили, що згаданий пані Оленою бур’ян скоро розквітне. Порослі бур’янів були з усіх боків будинку, а його двері підперті дерев’яними кілками. Це могло свідчити, що господар будівлі вже тривалий час до будинку не навідувався.

Від сусідів стало відомо, що господар цього обійстя — відповідальний і працьовитий чоловік.  

Відео дня

— Навесні і в перший місяць літа він часто приїжджав і обкошував територію навколо свого будинку. А вже місяців два ми його не бачили, — казали спостережливі жінки.

Те, що було саме так, свідчила купа засохлого бур’яну на подвір’ї.

Порядок біля приватної власності має наводити її господар. Але що робити, якщо його з якоїсь причини тривалий час біля своєї власності немає? Зате росте амброзія, яка в найближчому майбутньому може завдати клопоту мешканцям нашого міста.

Амброзія — рослина з дуже агресивним пилком. Під час цвітіння ця рослина дуже небезпечна: пилок викликає у людей алергію (підвищення температури, сльозотечу, кон’юнктивіт, погіршує зір і може викликати набряк легенів), медики називають це амброзійним полінозом або сінною пропасницєю. Сінна пропасниця — це і є захворювання людини через пилок рослини.  

 Слід додати, що у цей період від її пилку страждають астматики, у яких загострюються напади бронхіальної астми, З кожним роком людей, що страждають від цієї рослини, стає все більше. Цей бур’ян віднесений до особливо небезпечних рослин.

Амброзія дуже швидко розповсюджується, захоплює нові території.

Тож нам залишається, поки амброзія не розцвіла, звернутися до нашого комунального підприємства «Чисте міста», щоб вони зробили місто чистим від амброзії ї її пилку.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (15)
  • Антон Яцковский

    Зато виділили 500000 на косіння бур'янів  та обрізку дерев.
  • Надежда Малицка

    Це жах кругом бур' яни сміття баки так смердять що пройти не можливо засрали таке містечко дуже шкода
  • Тетяна Демишина

    У нас за паління бур'янів у спеку ще нікого не покарали, а ви хочете амброзію в місті перемогти. Може, ще є стаття на сусідів   , що осет на ділянках вирощують? У мене на нього теж алергія.
  • Олег Михайлов

    В даному випадку, в ситуації яка склалася, все зрозуміло. Це приватна власність! Догляд за нею забезпечує власник! Знайти власника, довести до відома, проконтролювати виконання. Вся  робота.
    В нашому місті вільних, бросових ділянок, немає! Все чиєсь, і все під кимось. В центрі міста багато будівель, прилеглих територій, які мають не респектабельний вигляд.
    Все залежить від власників цих будівель та територій. Контроль виконання  забезпечує міська влада, і законні важелі для цього є.
    Наш обов'язок не бути байдужими, і контролювати будь-яку ситуацію в нашому місті.

    Олег Михайлов reply Олег Михайлов

    Геннадий Ткачук , нажаль так і є. Сумно.

    Геннадий Ткачук reply Олег Михайлов

    Олег Михайлов перетворюємося вибачаюсь в засранців.Тому як ніколи актуально -кожен народ заслуговує на свого правителя і навпаки

keyboard_arrow_up