Там, де було 80 км/год буде — 50. З 1 листопада ПДР переходять на «зимовий період»

Там, де було 80 км/год буде — 50. З 1 листопада ПДР переходять на «зимовий період»
  • З 1 листопада на дорогах всіх міст України – обмеження швидкості руху до 50 км/год
  • Правила дорожнього руху не змінюються — вони переходять на «зимовий період». Про це у пряму ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Зимовий період  — це завжди період підвищеної небезпеки для всіх учасників дорожнього руху. Відтак на тих ділянках доріг у деяких містах країни, де було дозволено підвищення обмеження швидкості до 80 км/год, дорожні знаки будуть змінені на обмеження швидкості до 50 км/год.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів, що пункт Правил дорожнього руху 12.8 існує вже давно, й можливість встановлення іншого швидкісного режиму на літній період ним передбачена:

«У деяких містах нашої країни, зокрема Києві та Дніпрі, на тих ділянках дорожнього руху, де це дозволяють і дорожні обставини, і безпека дорожнього руху, встановлювались знаки вищого обмеження швидкості. Тобто 80 км/год на літній період. Цей період зараз закінчується, і вже з 1 листопада вказані знаки будуть змінені на стандартні, тобто обмеження швидкості - 50 км/год. Таким чином, Правила фактично не змінюються, а наступає зимовий період, який не передбачає інші обмеження швидкості руху».

Відео дня

Детальніше — дивіться у сюжеті

 

Читайте:

Біля Бродецького «Опель» з’їхав у кювет та врізався у дерево. Водія діставали рятувальники

ДТП на Білоцерківському перехресті у Козятині: постраждали жінка-пішохід та водій

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up