Що про подорожчання проїзду думають козятинчани

Що про подорожчання проїзду думають козятинчани
  • Із понеділка, 3 квітня, піднявся тариф на пасажирські перевезення усіх маршрутів, які курсують по місту. Відповідне рішення прийняв виконком.
  • Тепер за проїзд у транспорті доведеться платити 10 гривень.
  • Ми запитали козятинчан, що вони про це думають

У четвер, 30 березня наші журналісти дізналися від пасажирів маршрутки №3, яка курсує з Білої Казарми до РЕМ, що з понеділка, 3 квітня плата за проїзд буде 10 гривень. Відповідне оголошення, за словами козятинчан, вони побачили у салоні автобуса. Нагадаємо, востаннє плату за проїзд в автобусах по місту піднімали торік у травні. Тоді ціну встановили на рівні 8 гривень для маршрутів № 3, 4, 7, а також маршруту №2 у межах міста.

Того ж дня на сайті Козятинської міської ради опублікували новину про те, що 30 березня відбулося засідання виконавчого комітету. Серед питань, які розглядали, були зміни тарифу на пасажирські перевезення. Тож ми звернулися до Івана Вовкодава, начальника Управління житлово-комунального господарства і уточнили, для яких саме маршрутів піднімається тариф.

— Дорожчають по місту всі маршрути, — каже Іван Вовкодав. — Аргументація проста — здорожчання як палива, так і запасних деталей. Зросла також і мінімальна заробітна плата. Для маршруту №2 по місту ціна буде також 10 гривень.

Відео дня

Уточнили ми також, яким буде тариф для «двійки».

— Для маршруту №2 по місту ціна буде також 10 гривень, — каже Вовкодав. — Село Козятин та Іванківці — це вже районний маршрут. Там тарифи повинні затверджувати не ми. До 2025 року там ще діючі договори, ми чекаємо, коли вони завершается, тоді будемо проводити свій конкурс і затверджувати свої тарифи.

Наразі плата за проїзд становить 10, а не 8 гривень. Тепер Козятин повільно наближається до Вінниці, де вартість проїзду у маршрутному таксі становить 15 гривень, а в муніципальному автобусі — 12.

Наступного дня після того, як у нашому місті підняли плату за проїзд, ми запитали козятинчан, які користуються громадським транспортом, як вони до цього ставляться?

— Ви вже чули, що проїзд у міському транспорті коштує 10 гривень? — запитуємо жінку, яка чекає на «двійку» на зупинці «Пошта».

— Так, — відповідає козятинчанка.

— Що ви про це думаєте?

— Так як і всі. Для пенсіонерів це, звичайно, накладно, але що зробиш? Все дорожчає.

— Чи було оголошення в автобусі про те, що проїзд має подорожчати?

— Так. Бачила, є. Я давно вже не їхала «двійкою», це я сьогодні перший раз їхала і побачила. Але чула від людей, що подорожчав проїзд.

— Вже люди навіть хочуть пішки ходити, ніж їхати маршруткою, — додає жінка, яка сідає в «сімку», що щойно прибула на зупинку.

Йдемо на зупинку «Героїв Чорнобиля» (колишня «Універмаг»). Тут четверо жінок чекають автобуса. Питаємо їх, що вони думають із приводу того, що подорожчав проїзд.

— Я не розраховуюсь в автобусі зовсім, — каже козятинчанка, яка чекає на пільгову «одиницю». — Давно вже ж подорожчав проїзд у Вінниці, Києві, а в нас тільки зараз. Ми не проти. Треба гроші і на солярку, і на ремонт машини.

— Ми рідко їздимо, але по пенсійному, — включається в розмову жінка, яка сидить поруч. — У мене дочка і внучка, то вони кажуть «Треба — то треба. Що робити? Доплатимо ще дві гривні». Правду жінка каже — спробуй його відремонтуй. І солярка треба.

— В автобусі їхали, то люди всі кажуть: «Так і треба, все нормально. Хай так буде», — продовжує жінка, яка чекає пільгову «одиницю». — Тому що Коля і ремонтує, і все робить. Він старший над «четвіркою», «одиницею» і «сімкою». «Одиниця» давно вже їздить до нас на посьолок. Ми раді, що туди є автобус. Бо раніше ми ходили через залізницю, і діти мої так само, коли в школі вчилися.

— Радійте, жінки, що ви так живете, — додає переселенка з Херсона, яка сидить поруч. — Тут у вас ми зараз, а в нас там взагалі жах, на що перетворюють місто. А тут тихо, спокійно. Треба радіти, та нехай навіть буде проїзд 20 чи 15 гривень.

Свою думку про поорожчання проїзду козятинчани висловлювали й у соцмережах та в коментарях на нашому сайті. Переважна більшість з них негативно ставляться до нових цін.

«У нас в країні війна, а вони ціни підіймають аптеки, вода. Ви що? Подивіться що ви з людей робите, — написала Thimbalyk Olha

А от Наталію Ткачук новина про подорожчання проїзду в громадському транспорті Козятина зовсім не торкає: «Мене це взагалі не хвилює я пішки ходжу, бо коли чекаєш на неї її ніколи немає» — написала вона.

Яніна Шишковська висловила незадоволення щодо розкладу руху транспорту: «Якщо піднімають, то хай їздять так, як треба, за розкладом. Особливо це стосується сьомого маршруту»

Про рух автобусів у Провідну неділю

У Козятинській міській раді повідомили про рух автобусів до міського кладовища у Провідну неділю. Зокрема у повідомленні зазначають — у Провідну неділю, 23 квітня, для козятинців та гостей Козятинської громади забезпечать доїзд до кладовища міста.

— З метою покращення доїзду, скориговано схему руху маршрутів громадського транспорту №1, №3, №4 та №7, — повідомляє Козятинська міська територіальна громада

Також додають, що підвіз громадян буде здійснюватися автобусами зазначених маршрутів до 15:00 год. та вартувати згідно діючих тарифів.

 

Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» та WAN-IFRA в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Читайте також:

Дві зупинки в центрі міста можуть перенести

На Винниченка пропонують зробити односторонній рух

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Микола Співаченко

    На мою думку, підвищення тарифу на проїзд є необгрунтованим . На основі яких розрахунків виконком прийняв таке рішення? Де калькуляція? Як і хто моніторив кількість перевезених пасажирів? Ціна на солярку знизилась і це правда. Чому пасажири не обілечуються? Прошу на сесії відмінити рішення виконкому про підвищення тарифу на проїзд як необгрунтоване. Це моя думка. Всі рішення влади мають бути прозорими.
  • Oleksandr Dubyk

    Бо епоха бідності скінчилась
  • Микола Діденко

    Ціни піднімають,а Автовокзал як був при союзі за смиканий так і остався вільній Україні , за 30 років регалєти ростуть як грибочки і аптеки.

keyboard_arrow_up