Подорожчало таксі у Козятині

Подорожчало таксі у Козятині
  • Користуєтеся послугами таксі — готуйтеся платити більше.
  • Навесні подорожчав проїзд у маршрутках, а днями ми почули, як люди говорять, що тарифи на перевезення у таксі також піднімають.
  • Виявилося, що це правда — ціни змінилися у перший день листопада

У таких містах як Козятин таксі користується широким попитом і це зовсім не дивно, адже наша мережа громадського транспорту має свої нюанси. Якщо порівняти нас із Вінницею, то в обласному центрі, окрім маршруток є ще муніципальні автобуси, трамваї та тролейбуси, тому є альтернатива, тоді як у Козятині працюють виключно приватні перевізники. Та й інтервал між маршрутками, тролейбусами та трамваями не надто великий, тому якщо вінничанин прогавить свій транспорт, довго на зупинці чекати не доведеться, а в нас маршрутки ходять раз на годину. 

Є ще один вагомий мінус — у Вінниці громадський транспорт працює до пізнього вечора, натомість у Козятині після 18 жоден автобус не ходить, а деякі маршрути взагалі працюють до 14 години. Додайте сюди ще й доволі незручне розташування вокзалу — від найближчої зупинки громадського транспорту є що пройти. Тому козятинчани змушені часом їздити на таксі. А це у нашому місті доволі недешеве задоволення. До прикладу, минулого тижня ми їхали з центру міста на вокзал і заплатили за це 80 гривень. Ми зачекали хвилинку-другу на переїзді, тому що його перекрили через те, що їхав електропоїзд. А проїхали трохи більше трьох кілометрів. 

Тепер нам доведеться платити ще більше. Днями почули від козятинчанина, що з 1 листопада має подорожчати проїзд у таксі.

Відео дня

— Служби домовилися між собою і піднімають плату, — сказав чоловік. — Уже має бути 40 гривень при посадці, кожен кілометр — 15 гривень і плату братимуть за перший кілометр зразу, як тільки сідаєш у машину.

Ми вирішили перевірити, чи відповідає ця інформація дійсності. Зателефонували до однієї зі служб таксі. Диспетчер, яка відповіла на дзвінок, підтвердила нам, що з 1 листопада тарифи на перевезення у їхній службі справді змінилися.

— За всіма питаннями звертайтеся до власника, а не до оператора, — сказала спочатку диспетчер. Але коли ми перепитали, чи дійсно при посадці братимуть 40 гривень з пасажира і за кожен кілометр 15 гривень, вона відповіла, що так і є — з 1 листопада встановили саме такий тариф.

Після цього ми зателефонували до іншої служби таксі. Поставили диспетчеру те саме запитання — чи правда, що з 1 листопада таксі у Козятині подорожчало?

— Так, відбулися зміни в тарифах, — відповіла диспетчер. — Ціна посадки залишилася попередньою, змінилася плата за кілометр проїзду і хвилина очікування.

Уточнити, скільки саме коштуватиме тепер плата за кілометр та хвилина очікування, ми не встигли. Диспетчер сказала, що приймає замовлення і попросила перетелефонувати через декілька хвилин. Коли ми подзвонили повторно, диспетчер сказала, що більш детальну інформацію нам надасть власник служби таксі. Ми залишили контакти, але нам ніхто так і не перетелефонував.

 

Читайте також:

«Кожен пішохід чи велосипедист має подбати про свою видимість на дорогах»

Чотири зміни ПДР 2023: що потрібно знати водіям

З 1 жовтня водії зобов’язані включати фари автомобіля за містом

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (18)
  • Анатолій Луцков

    В Козятинського таксі завжди були захмарні ціни.
  • Ангелина Колосенко

    Цікаво а як йдеш в таксисти то з часом стаєш тупим бидлом чи вже ним є?
  • Oksana Kolomiyets

    Куди вже більше?🤦‍♀️

    Галушко Віктор reply Oksana Kolomiyets

    Oksana Kolomiyets Безкоштовно , можете  сама( в себе ) поводити .......

    Oksana Kolomiyets reply Oksana Kolomiyets

    Галушко Віктор я так і роблю.До такого невихованного і безкоштовно гидко сідати в машину

    Галушко Віктор reply Oksana Kolomiyets

    Oksana Kolomiyets ходи пішки
  • Елена Швец

    У нас дуже дороге таксі і так куди ще більше?

    Ігор Чмерук reply Елена Швец

    Елена Швец вас ніхто не заставляє їздити з тими в кого дорожче.

    Елена Швец reply Елена Швец

    Ihor Cmeruk Звісно машина потребує матеріального вкладання,і кожен заробляє по можливості,але відстань дороги одна і та сама,а тарифи у всіх по різному,нажаль.

    Галушко Віктор reply Елена Швец

    Елена Швец ходи пішки

    Ігор Чмерук reply Елена Швец

    Елена Швец а пальне на заправках на скільки по дорожало,а  запчастини?

keyboard_arrow_up