Нарили асфальту так, що тепер неможливо проїхати — почали ремонт на Степана Бандери

Нарили асфальту так, що тепер неможливо проїхати — почали ремонт на Степана Бандери
  • Блиснуло сонце і в Козятині знову запахло смолою. Стартував сезон ямкового ремонту.

  • Ми чекали дорожників у центрі міста, але почали вони на тій стороні. Підрядники тільки-но взялися за колишню вулицю Матросова, а від козятинчан уже чимало нарікань

У середу, 8 травня до редакції газети «RIA-Козятин» зателефонувала наша читачка Людмила. Жінка запрошувала журналістів приїхати на вулицю Степана Бандери (колишню Матросова) і подивитися, як там проводять поточний ремонт дороги.

— Ми всі на емоціях, — каже Людмила. — Майстри понамічали мітки, де повинні були зносити асфальт і класти нові латки. Виконавці йдуть і ці мітки минають, а по-своєму собі де хочуть, там і вирізають асфальт. Так питається — для чого тоді майстри ставили мітки? Ми підходили до них, запитували, де у них старший. Старшого не могли знайти, пояснили, що його немає. От до кого нам звернутися? Тут асфальт біля нас такий, що ще це літо переживе, а на наступний рік буде таке саме болото. Майстри поставили мітки, значить, ви повинні тут цей асфальт здерти, а чому ви минаєте їх? Значить, ви економите, значить воно десь йде на ліво, чи направо, чи куди.

Від козятинчан ми дізналися, що дорожники почали працювати на вулиці Степана Бандери ще у вівторок. Принаймні, того дня наш знайомий водій, який часто їздить цією вулицею, побачив перші вирізані латки. Можливо, у вівторок їх було дещо менше, бо вже в середу почули від людей, що вирізаних латок на дорожньому полотні дуже багато.

Відео дня

— На Степана Бандери цих латок понавирізали стільки, що неможливо проїхати, — каже козятинчанка Ліля.

У четвер, 9 травня ми навідалися на вулицю Степана Бандери, аби подивитися, що там відбувається. Це була 13 година. Вирізаних частин на дорожньому покритті цієї вулиці дійсно надзвичайно багато. Рахувати ми не стали. На деяких ділянках це просто декілька невеликих прямокутників недалеко одне від одного, та є такі, де вирізаний шматок майже на всю ширину дорожнього полотна. Жодної розмітки чи слідів від неї ми не помітили.

Ми поспостерігали за водіями. Велосипедисти примудряються проїжджати на своїх двоколісних вузькими стежечками асфальту, що залишилися між вирізаними латками. Більшість водіїв об’їжджають ці тимчасові перешкоди, як тільки можуть. Часто-густо їм доводиться їхати попід самими парканами житлових будинків. А на тих ділянках, де вирізані величезні квадрати шириною майже у все дорожнє полотно, альтернативи немає — доводиться збавляти швидкість і гецати.

Саме така ситуація за швейною фабрикою, на відрізку дороги, про який ми колись писали. Після дощів там розливається величезне озеро, яке неможливо навіть обійти і вода заливає городи людям, що живуть обабіч дороги. Це була одна із найгірших ділянок на вулиці Степана Бандери і нарешті її візьмуться латати, та без належного водовідведення навряд чи ремонт владнає головну проблему — накопичення води після дощу і танення снігу.

На першій половині вулиці місця для майбутніх латок дорожники вже залили смолою, ближче до перехрестя із провулком Івана Богуна вирізані квадрати й прямокутники смолою були ще не залиті. Ми пройшлися вздовж усієї вулиці, аж до посьолку, з надією, що зустрінемо підрядників. Хотіли запитати, коли вони планують закривати асфальтною сумішшю вирізані ділянки полотна. Але на той момент, коли ми перебували на Степана Бандери, дорожники там не працювали. Нагадаємо, це була 13 година дня.

Півмільйона гривень — стільки коштуватиме Козятинській громаді ямковий ремонт на Степана Бандери. Ще майже чотири тисячі заплатять за технічний нагляд за виконанням робіт. Підрядником обрали компанію «Ак-Інвестбуд». Відповідно до умов договору, фірма має час до 10 червня 2024 року, аби завершити поточний ремонт на Степана Бандери. Сподіваємося, сезон дощів не почнеться, інакше водіям ще довго доведеться їздити із перешкодами на цій вулиці.

Додамо, що той же «Ак-Інвестбуд» мав цьогоріч робити капітальний ремонт частини дороги, що веде до кладовища у Бродецькому. Для бюджету Глуховецької громади це коштуватиме 4,5 мільйона гривень.

 

Читайте також:

З 1 травня водії обов'язково повинні вмикати ближнє світло фар за межами населених пунктів

Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (26)
  • Михаил Лукашук

    Радуйтесь
  • Надія Тимофієвна

    Який керівник такі дороги
  • Андрій Щербина

    Цікаво те за якими критеріями та розумовими здібностями пані мер вибирає перелік вулиць які потрібно ремонтувати, якщо почали з вулиці Степана Бандери де теж були проблемні моменти, але їздити можна, а вулиця    Винниченка взагалі жах! А також Героїв Майдану та біля військової частини 2 Козятин не рахується? Який мер( ша) такі і дороги в нашому місті...
  • Ольга Подручняк

    Таке враження, що вулиця Винниченка не ремонтується взагалі ніколи - ями там не зникають

keyboard_arrow_up