Хата батька Героя, посипані і не посипані дороги та подарунок ліцеїстам від ЗСУ

Хата батька Героя, посипані і не посипані дороги та подарунок ліцеїстам від ЗСУ
  • Козятин у фото. Періодично ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу під приціл камер потрапила розвалюха, де бігають діти. Вбрана ялинка.
  • Гілля, яке комунальники не забирають та окопні свічки для наших захисників

Перше фото ми зробили на вулиці Степана Бандери. Ще влітку там майже повністю вигорів дах пенсіонера, який є батьком загиблого воїна в АТО. Сусіди погорільця говорили, що в цій хаті вже раз сталася пожежа. Тоді люди склалися грішми і з ремонтом допомогли. Якщо буде ініціатива, то знов сусіди допоможуть грішми. Та видно, що такого активіста знайдено не було. Може міська рада знайде потрібні для ремонту будинку гроші.

Біля мосту, що з’єднує два мікрорайони міста, залізничники проклали перехід через 2 колії, які розібрали влітку. Тепер настил через колії відновили і це не залишилось поза увагою громадян. За відновлений перехід вони дякують залізничникам.

Відео дня

На вулиці Польовій є не житловий будинок. Спочатку в хатині вибили вікна, а потім туди стали кидати різний непотріб. Хтось під вікно гілок поклав. Сусіди кажуть, це зробили для того, щоб через вікно у хату непрохані гості не залазили.

Останнім часом наші земляки скаржились, що ходити містом дуже важко, бо слизько і копно на дорозі і на тротуарі. Навіть запрошували, щоб ми пересвідчились, що вулицю Залізничну і Полтавську від снігу не чистять і соляно-піщаною сумішшю не посипають.

Ми були і в центрі міста, і на ПРБ 12 грудня. Слизоти в цей день на дорогах і тротуарах вже не було, а в похід в аптеку чи магазин йти було важко через снігову кашу. Найкращими дорогами в цей день були вулиці, які від снігу не чистили і нічим не посипали. І це не жарт, коли снігу сумарно випало мало, то буває й таке.

На вулиці Стуса біля дороги лежить купа обрізаного гілля. Палити гілля не можна, тому що спалювання чогось прирівнюється до спалювання залишків рослинності на луках чи чагарниках і загрожує штрафом, а комунальники без додаткової оплати гілля не забирають. Якщо проблему не вирішити, то в недалекому майбутньому куп хмизу на вулицях міста буде більше, ніж безпритульних тварин.

Зупинились біля «Клубного» ставу. Ще два тижні тому ми отримали багато дзвінків «рятуйте, на ставу лебеді замерзають».

Любителів живої природи можна зрозуміти. Важко дивитися, коли на водоймі лід, а на клаптику незамерзлої води борсаються лебеді.

У подібних випадках нам пригадується 2017 рік, коли ми самі були ініціаторами порятунку лебедів. Два дні ДСНСникам морочили голову. Ті два дні шукали потрібний човен. Коли почали  рятувати лебедів, вони стали на крило і самі себе врятували. Так було незручно перед рятівниками, що після того випадку стали читати поради орнітологів, коли треба рятувати королівських пернатих, а коли лебедям з порятунком можна тільки зашкодити. Здорові лебеді самі собі дадуть раду у будь-яку погоду. От і цього року, коли птахи відчули, що вода під ними замерзне, піднялися в повітря і «врятували» себе.

Біля річечки в селі Козятині є майже розвалена хата. Іноді там бігають діти. Небезпека там в тому, що вже багато років, як на горищі завалився лежак. Деякі балки висять у повітрі. Коли рухне стіна, то й з купою цегли рухне стеля.

На подвір’ї гімназії № 9 діти вже вбрали новорічну ялинку. Ми хотіли дізнатися, хто автор того проєкту. Виявилося, що автори, це учні всієї гімназії. Одні вбирають ялинку, всі плетуть маскувальні сітки і беруть участь у благодійних ярмарках. Учні великого корпусу шиють подушки і всі гуртом займаються виготовленням окопних свічок.

Вклад у перемогу ЗСУ над ворогом оцінили воїни передової. Військовослужбовці 38-го Окремого стрілецького батальйону та Одеська 28-а окрема механізована бригада на знак вдячності учням за їх невтомну працю та підтримку подарували гільзу з адресним підписом та бінокль.

— А передали такі цінні для нас подарунки від наших захисників волонтери Олена Іванчук та Леонід Цехановський, — каже директор учбового закладу Олег Заїчко. На цій позитивній ноті ми й завершили пошук цікавих фотографій.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up