«Енергетики не винні, винні проєктанти дороги»

«Енергетики не винні, винні проєктанти дороги»
  • На гарячу лінію газети «RIA- Козятин» звернулися мешканці вулиці Благодатної. Вони повідомили, що кілька років тому зробили дуже хорошу дорогу, але кожен рік на ній енергетики вирізають латки.
  • Так вони шукають місце пошкодженого кабелю.
  • От і минулого тижня вчергове різали асфальтове покриття.

На місці події ми були у понеділок, 6 листопада. Перший, з ким вдалося поспілкуватися, був мешканець вулиці Сергій. 

 — Так, дорогу руйнують. Але то не вина енергетиків, а проєктантів, які проклали дорогу на підземній електролінії, — каже чоловік.

Відео дня

Пані Надія розповідає, що раніше на вулиці Благодатній стояли будинки тільки з однієї сторони. Коли хати будували з другої сторони дороги, майже на перехресті з вулицею Білоцерківською була здорова калюжа через всю ширину вулиці. 

— Бувало, йдеш на роботу в темну пору доби і руками перевіряєш, де можна стати. Я в тій калюжі якогось разу внучку у воду перевернула, коли везла її у дитячому візочку, — розповідає жінка. — Зараз дорога дуже хороша. Їй вже більше трьох років і на асфальті жодної тріщини. Так то весною, то восени прижджає якась служба і на асфальті латки вирізають. Там ніби високовольтний кабель прокладений. 

За словами пані Надії, викопану траншею засипають землею і так воно може стояти не один місяць. Якось шукали місце пошкодженого кабелю навпроти воріт чоловіка з обмеженими можливостями. Так він сам підсипав дорогу, і лише десь через пів року дорожники зробили там ямковий ремонт. 

— Щоб ви мене правильно зрозуміли, я нікого не звинувачую, тому що не знаю, як воно має бути. Я пам’ятаю, якою тут дорога була, і не хотілося, щоб на ній була латка на латці, — сказала на завершення нашої розмови пані Надія.

Пані Ольга розповіла, що коли енергетики вчергове стали різати асфальтове покриття, активісти вулиці мали намір йти за допомогою голови квартального комітету. Та ніби сказала, щоб вони звернулися до свого депутата. 

— А зверталися наші активісти до нього чи до неї, я не знаю, — каже пані Ольга. 

— Ви що, не знаєте свого депутата? — запитуємо пані Ольгу.

— Я до них не ходжу і вони до нас не приходять, звідки я їх можу знати? Вони ледве на сесію зібралися за пів року, а ви хочете, щоб вони до нас ходили. От як тільки нові вибори будуть — кожного дня хтось буде, — сказала вона. 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up