Завжди заряджений: як підібрати павербанк (Новини компаній)

Завжди заряджений: як підібрати павербанк (Новини компаній)

Компактні та потужні, сучасні зарядні пристрої впораються навіть зі складними викликами. В умовах відсутності електропостачання, вони допомагають залишатися на зв’язку, освітлювати приміщення та підтримувати звичний робочий ритм. Варто лише врахувати деякі параметри під час купівлі, і ваші пристрої працюватимуть у будь-яких умовах.

На що звернути увагу 

Насамперед продумайте, які гаджети ви плануєте живити від такої зарядки. Також важливо, будете ви користуватися ним вдома чи брати на роботу, у дорогу. Якщо хочете, щоб ваш Power Bank служив багато років, орієнтуйтесь на такі технічні характеристики:

  • Місткість — виробники пропонують версії від 10000 до 60000 мАг і вище.
  • Максимальна сила вихідного струму — від неї залежить швидкість зарядки гаджетів. Вибирайте моделі з такою самою силою, як у телефона, планшета або ноутбука. Якщо ви не впевнені, краще зупинитися на більшому показнику й завжди мати запас.
  • Тип зарядки — дротовий, бездротовий або комбінований.
  • Інтерфейси — для комфортного підключення різної техніки орієнтуйтеся на USB-порт, micro-USB, Lightning, Type-A, Type-C.
  • Кількість роз’ємів — порти дають змогу заряджатиа одночасно 2 та більше девайсів.
  • Підсвічування — це допоможе не загубити пристрій у темряві. Зручно, якщо можна налаштувати інтенсивність підсвітки під себе.
  • Додаткові функції — залежно від моделі, це можуть бути ліхтарик, LED-індикатор із підсвічуванням, цифровий дисплей, підставка для смартфона, швидка зарядка та сонячна батарея. Наприклад, моделі із вбудованим ліхтариком можуть відігравати роль повноцінної настільної лампи. 
  • Матеріали корпусу — найчастіше використовують практичні пластик та силікон. Це забезпечує павербанкам легкість та стійкість до пошкоджень.
  • Кількість годин роботи за максимального навантаження — це допоможе вам розрахувати свої ресурси за відсутності світла.

Щоб краще зрозуміти свої потреби й вибрати правильно, варто дізнатися думку інших користувачів павербанків. Це зручно зробити в інтернет-магазині Алло: тут є і реальні відгуки, і детальний перелік важливих параметрів. А за необхідності можна отримати допомогу консультанта телефоном або в зручному для вас месенджері.

Особливості експлуатації

Насамперед регулярно заряджайте павербанк. Для сучасних Li-ion акумуляторів не варто допускати повної розрядки. Орієнтуйтеся на мінімальні 10–20% заряду. Бережіть його від ударів, подряпин та інших механічних ушкоджень. Вода та сонце також зайві, тож тримайте прилад у тіні та сухості.

Під час роботи рекомендується перевіряти температуру корпусу. Перегрів свідчить про перевантаження та може вивести павербанк із ладу. У такому випадку краще від’єднати всю техніку й дати йому охолонути.

keyboard_arrow_up