Як обрати ліжко із заліза (Новини компаній)

Як обрати ліжко із заліза (Новини компаній)

Людське здоров’я значною частиною залежить від якості сну, він в свою чергу – від характеристик ліжка. Тому до вибору таких предметів меблів слід підійти особливо уважно. 

Залізні ліжка: їхні переваги та недоліки

Одним з класичних варіантів виробів для сну є залізні ліжка, тому варто розглянути головні плюси:

  • універсальність – моделі із з заліза чудово вписуються у будь-який інтер’єр – від брутального лофту до ніжного провансу;
  • доступність у ціні – металеві рішення коштують дешевше дерев’яних;
  • довговічність – такі конструкції служать набагато довше, ніж дерев’яні;
  • простота догляду – ліжка з металу не вимагають спеціальних засобів для підтримання чистоти та привабливого зовнішнього вигляду, не накопичують пил; достатньо регулярно протирати вологою ганчіркою, і все;
  • безпечність для здоров’я – на відміну від виробів з ДВП, металеві не виділяють у повітря шкідливі сполуки;
  • легкість у транспортуванні – при потребі залізні конструкції легко розібрати, перевезти на інше місце та зібрати знову.

З недоліків можна вказати на велику вагу та прохолодність на дотик. Останнє легко виправляться за допомогою якісних матраців, постільної білизни та теплих ковдр.

Як обрати залізне ліжко?

Обираючи залізне ліжко, зверніть увагу на його розміри. У залежності від того, одно- чи двоспальне необхідно, на ньому мають вільно розміститися одна або дві людини відповідно. 

Крім того, конструкція повинна бути стійкою та надійно стояти на підлозі, навіть коли дитина захоче на ньому погратися та поскакати. 

Подивіться на спосіб виробництва. Залізні ліжка бувають кованими, звареними або штампованими. Ковані найбільш міцні та дорогі. Як правило, це зроблені вручну дизайнерські меблі.

Зварені збирають з металевих деталей методом зварювання. Теж бувають різноманітними за зовнішнім виглядом. Вони менш міцні, ніж ковані, але за вартістю доступніші. 

Ліжка штамповані найпростіші та найдешевші. Їх виробляють методом холодного штампування без дотику рук людини.

Зустрічаються також моделі комбіновані – основна частина штампована, а декор – кований.

Дуже важлива основа залізного ліжка. Краще, якщо це будуть дерев’яні або металеві ламелі, аніж металева сітка. Остання швидко продавлюється, і спати на ній стає незручно.

Головне пам’ятати, що залізне ліжко – це перш за все місце для комфортного сну, а вже потім предмет інтер’єру. Тому не соромтесь у магазині полежати на обрані моделі. Якщо на ній незручно спати, вишуканий дизайн та краса йдуть на другий план.

keyboard_arrow_up