Відмінні якості шампанського Cremant (Новини компаній)

Відмінні якості шампанського Cremant (Новини компаній)

Ігристі вина мають безліч шанувальників по всьому світу. Вони приємні на смак, відрізняються насиченим ароматом, газовані бульки грайливо лоскочуть ротову порожнину, а пінистий вибух при розкорковуванні пляшки створює атмосферу урочистості. В асортименті такої продукції нерідко можна зустріти варіанти під назвою Cremant. Це особливий вид шампанського, відмінними якостями якого вважаються легка карбонізація та широкий діапазон міцності (від 7 до 14%).

Виробництво напоїв Cremant

Головна особливість спиртного вкладена в назву продукту, що перекладається як «вершковий». Кремовий смак забезпечується шляхом незначної карбонізації. Алкоголь не піниться та лише злегка поколює язик. Варто зазначити, що спочатку шампанське Cremant належало до невдалих партій ігристих вин в однойменній провінції Шампань. Сучасні ж винороби налагодили виробництво напою в десяти французьких апелласьонах та по одному в Бельгії й Люксембурзі. Для створення легкого алкоголю використовуються різноманітні сорти винограду. Серед них зустрічаються:

  1. Шардоне;
  2. Піно Блан;
  3. Каберне Совіньйон;
  4. Аліготе;
  5. Мальбек та інші.

Перший етап бродіння здійснюється в спеціалізованих резервуарах. Після цього оброблена суміш бутилюється, насичується цукром та дріжджами. В такому вигляді майбутній напій пробуде від 9 місяців. Щоб легше видалити осад, пляшки перевертають догори дном. Таким чином зайва гуща збирається біля горла й дає змогу виноробам здійснити процес дегоржажу.

Різноманітність газованих напоїв

Не існує окремої класифікації шампанського Cremant з урахуванням смакових властивостей. Адже на формування таких характеристик впливає багато чинників:

  1. фамільні секрети виробництва виноробні;
  2. сорт винограду;
  3. регіон вирощування ягід, особливості теруару;
  4. тип резервуарів первинного бродіння;
  5. термін витримки тощо.

Колір варіюється в палітрах трьох основних забарвлень — світлого, рожевого та навіть червоного. В ароматі переважають зазвичай фруктові та ягідні відтінки: полуниця, червона смородина, цитрусові, стигла груша та яблуко. В насичених пахощах можна розрізнити тонкі ноти апетитної випічки, білих квітів, сухофруктів, медоносів. На язиці чітко відчуваються свіжі, мінеральні нюанси простої структури з дрібними бульбашками, трав'янистий або ягідний посмак. Варто пам'ятати, що це лише загальні властивості шампанського Cremant. Кожній пляшці відповідає власний набір якостей. Тож, щоб вибрати найкращий варіант, варто ознайомитися з характеристиками алкоголю на сайті MAUDAU. Основні відмінності продукту — вишукана текстура, легкий смак та приємний аромат. Призначення інших складових — задовольнити потреби окремого споживача.

keyboard_arrow_up